Lukas en Janet; Haarlem

Onze eerste keer,

Daar gingen we dan. Vanuit Baak, waar we bij Janno de luxe tweepersooncamper hadden opgehaald. Alles zo’n beetje in nieuwstaat, een hele verantwoording , maar het viel erg mee. Sturen ging als een zonnetje, en na uitleg over de navigatie, en nog veel meer, ging het richting Ardennen. We hadden maar een weekje, lang genoeg om het campergebeuren eens goed uit te proberen en dat beroemde gevoel van vrijheid te ervaren. We beleefden die eerste week vele kleine avontuurtjes met ons huisje op wielen. Het gaat natuurlijk om wat je doet en beleeft op de vakantieplekken zelf, maar voor ons zorgde de camper zelf ook voor veel nieuwe belevenissen. De eerste keer het water bijvullen, niks aan natuurlijk, maar toch…; het cassettetoilet legen op een camping in zo’n speciale bak. Toen bleek ons dat je bij het leeggooien maar weinig van de traditionele toiletinhoud meekrijgt. We zagen slechts blauw water dat we wegspoelde, en dat rook ook heel anders dan we gewend waren… het is verbazingwekkend hoe praktisch en ingenieus zo’n camper is ingericht. Twee ruime vaste bedden en veel raampjes die open kunnen, allemaal met verduistering en rolhorren.

Kamperen, maar dan wel op een comfortabele manier. Geschikt voor ouderen, zoals wij, maar ook jongeren weten het campergevoel steeds meer te waarderen. Eenzelfde soort ontwikkeling als die je bij het gebruik van de e-bike ziet. Niks suf of bejaard.

Wel fijn overigens dat je achterop twee fietsen kunt hangen. Daarmee konden wij makkelijk stadjes en dorpjes inrijden, op zijn Hollands overal doorheen sjezend, terwijl de camper op een mooi plekje in de natuur op ons bleef wachten.

 

Waar we heen zijn geweest? Twee nachten Oosterberg in Zuid-Limburg, Twee nachten bij Malmedy in de Ardennen en toen eigenlijk al weer terug met als tussenstops Baarle Nassau bij de Nederlands/Belgische grens en als laatste de mooie en gastvrije camperplek bij de Ijssel in Steenderen. Vlak bij de thuishaven Baak en geschikt om de camper schoon te maken. Stofzuiger gratis te leen.

 

Een heerlijke campervakantie in september met mooi weer en overal rustige plekken. Nu we alweer een dikke week thuis zijn, realiseren we ons dat we meer napraten over de camper en onze ervaringen daarmee, dan over de plaatsen die we hebben aangedaan.

Maar goed, dat heb je na de eerste keer, zelfs na 30 jaar huwelijk…

 

Volgend voorjaar willen we drie weken!

 

Lukas en Jeanet

Haarlem, 14 september 2016

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *