Trees en Jan; Vorden

Geen wereldreis.

Na twee eerdere prima ervaringen weer naar Baak op de open dag. Daar stond de camper zoals wij hem in gedachten hadden. Gewoon te huur en ter beschikking op het moment dat wij konden en wilden gaan. Dan duurt het best nog wel lang voordat de dag daar is.

 

Werden zelfs gebeld voor het afgesproken tijdstip dat de camper klaar stond. Wat een gevoel als je , na een volledige uitleg en inspectie, achter het stuur van een mooie schone wagen stapt en als een vorst richting huis rijdt. Ook al is het maar 10 minuten naar huis, het gevoel is er weer. De komende veertien dagen genieten van de vrijheid die een camper biedt.

Nadat datgene in de camper is geplaatst wat je denkt nodig te hebben en de fietsen achterop gebonden zijn, direct vertrokken richting Zeeland. In Zeeland een minicamping bezocht van mensen die wij bij een andere reis hadden ontmoet en deze camping daar runnen. Midden tussen Vlissingen en Middelburg.

Prachtige uitvalbasis met de fiets en wandeltochten. Na een paar nachten afscheid en door naar Zeeuws Vlaanderen. Het Zwin bezocht. Gefietst in de omgeving en gewandeld langs het strand en door de duinen. Tijdens het fietsen Sluis bezocht. Mede door het prachtige weer wat wij hadden, kunnen genieten van de tocht en het terras.

Je draait de luifel in, rolt de kabel op en hoppa daar ga je weer. Dat is een camper.

Via België richting Duitsland en in het bijzonder naar de Moezel. Genoten van een relaxte rit en genoten van het mooie wat de omgeving te bieden heeft.

Aan de Moezel in Bernkastel Kues neergestreken. De volgende dag arriveerden daar twee caravans met vrienden uit Nederland waarmee wij al heel veel jaren een aantal dagen op deze locatie verblijven. Zeg maar een soort zigeunerkamp. Samen ontbijten. Samen het eten klaarmaken. Maar ook samen fietsen, wandelen en een terrasje. Ondertussen een deel van ons leven geworden. Maar gewoon heerlijk gezellig.

Tijdens ons verblijf in Zeeland in contact gekomen met een jonge vrouw uit Aalten die blij was weer even plat te kunnen proaten en vertelde nu in Gulpen in Limburg te wonen. Zij was bijzonder positief over de omgeving wat ons deed besluiten op de terugweg daar maar is even te kijken.

De reis er naar toe via een mooie route was al een bijzonderheid mede door het feit dat wij onderweg een geweldige regenbui over ons heen kregen. Dan is een camper toch wel geweldig. Als de regen te erg wordt zet je hem op een parkeerplaats en ga je een plaats naar achteren en strekt de benen. Gewoon alles bij de hand.

Gulpen een werkelijk geweldige omgeving maar om te fietsen is elektrische ondersteuning wel wenselijk. Een helling van zestien procent is toch iets te veel van het goeie. En jawel tijdens een bezoek aan een terrasje kwam er een jonge dame langs lopen die verdacht veel leek op de dame uit Zeeland. Nog sterker. Ze was het. Heerlijk genoten van het mooie weer en van het gezelschap wat zo plotseling was opgedoken.

Maar het onverbiddelijke kwam. Weer terug naar de woonplaats. De camper van binnen schoongemaakt en aftanken. Camper ingeleverd en wederom tot de conclusie gekomen dat je geen wereldreis of duizenden kilometers hoeft te maken om van een fijne vakantie met een fijne wagen te hebben.

 

Trees en Jan.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *