Familie Ebbers; Gendringen

Waar gaan jullie dan naar toe?Waar gaan jullie dan naar toe? Dat was een veel gehoorde opmerking toen we op de regenachtige open dag van Oortgiese in Baak 2015 aangaven een camper te hebben gehuurd voor de herfstvakantie 16-10 t/m 25-10. Heel lang was ons antwoord: waar het mooi weer is. Het moment van gaan kwam steeds dichterbij maar het weer, in Europa, leek ons in de steek te laten. De keuze viel op de Toscane in Italië.Vrijdag in de regen vertrokken naar de Rijn/Moezelcamping in Koblenz. Zaterdag doorgereden tot aan de Gotthardtunnel in Zwitserland en zondag via Maranello (o.a. Ferrari museum) doorgereden naar Firenze in de Toscane. Regen regen en nog eens regen. De weersverwachtingen zouden beter worden voor de komende week. Het was in deze periode echter wel moeilijk om een goede camping te vinden die nog open was. Drie campings kwamen steeds tevoorschijn, alleen lagen die alle drie op het eiland Elba (Isola d’Elba). De keuze viel derhalve, heel onverwacht op Elba. Maandag doorgereden naar Piombino en met de camper op de veerboot de overtocht genomen naar Portoferrario (Elba). WAT WAS DAT EEN GOEDE KEUS.

We kwamen op een geweldig mooi eiland, op een mooie camping (camping Tallinucci) en het weer heeft ons de hele week niet meer in de steek gelaten. Met de camper stonden we 30 meter van de Middenlandse zee. Tevens hebben we, verdeeld over drie dagen, met de camper het eiland verkend. Tijdens deze rondtochten vielen we van de ene verbazing in de andere. Het eiland heeft ontelbaar veel baaien met kleine strandjes, hele mooie dorpjes aan zee of in de bergen en de natuur is overweldigend. We zijn al op veel eilanden geweest, maar Elba was voor ons het mooiste eiland wat we hebben gezien. Ondanks het tijdstip van het jaar hebben we nog gezwommen in de zee en op het strand was het lekker vertoeven met een drankje , een frisbee en een stuntvlieger. ‘s-Morgens lekker buiten ontbijten. Het weer bleef lekker tot ver in de avond. Napoleon is verbannen geweest op Elba en de overblijfselen zijn op diverse plaatsen op het eiland bewaard gebleven. Naast de vele uitkijkpunten op het eiland heeft het ook een hoogste punt (1019 meter) die met een kabelbaan bezocht kan worden. Met de camper was het alleen mogelijk om de “hoofd” wegen te volgen. Een recht stuk weg van 100 meter is dan al bijna niet te vinden. Wil je het eiland echt ontdekken moet je zeker langer blijven en met een kleine gehuurde auto of scooters het eiland gaan verkennen. Dat staat bij ons zeker nog een keer in de planning.

Vrijdagmorgen zijn we met weemoed weer vertrokken van het eiland. Via het Gardameer, de Brennerpass (Oostenrijk) en Löwenstein (Duitsland) zijn we weer naar huis gereden. Allemaal heel erg mooi, maar niets daarvan kon Isola d’Elba overtreffen. Totaal hebben we ruim 3.400 kilometer, probleemloos afgelegd met de alkoof camper van Oortgiese uit Baak. Zeker voor herhaling vatbaar. Familie Ebbers, Gendringen

 
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *