Hans & Inneke; Oosterbeek

Onze eerste kennismaking met een camper

Nadat het idee geboren was om eens net een camper op stap te gaan onder het motto””vrijheid, blijheid”, wilden we toch wel eerst eens zien hoe deze er uitzag en hoe de firma Oortgiese werkte. Na een afspraak en een enthousiaste bezichtiging besloten wij ervoor te gaan. Van origine zijn wij “bootjesmensen”die gewend zijn te trekken, maar ja dit is wel even wat anders.

We besloten om in de eerste week november ons geluk voor een week te beproeven en stippelden een route uit via Limburg, Luxemburg, naar de Elzas omgeving Colmar en vandaaruit weer via Traben-Trarbach en Koblenz terug naar Limburg en Baak. Ambitieus, maar ja we wilden wel wat zien en als het ergens super was konden we er nog een nachtje aan vastknopen.

Dus kwamen we bepakt en bezakt aan bij Fa. Oortgiese om na de instructie direct zuidwaarts te rijden en na aankomst op een camping ons op het gemak te installeren. Uitgangspunt was dat het snel donker zou worden in deze tijd van het jaar. Men keek wel raar op; meestal neemt men de camper mee om vervolgens de zaak thuis in te laden. Maar ja die bootjesmensen hé…. slepen alles mee en doen het net andersom. Maar we boften: na een leuke camping, goed geslapen, volgetankt verder richting Luxemburg. Effe wennen aan de maten van deze luxe lummel met het rijden, maar dat ging goed. In Luxemburg zaten we in de mist…. Jammer maar wij hebben het achteraf wel de hele week droog gehouden en dat scheelt. Wat ons opviel dat er wel heel veel mensen om deze tijd nog met campers op stap waren! En wij maar denken dat wij één van de weinigen waren die in deze periode nog op stap gingen……. Maar goed na Luxemburg belanden wij via Metz, in Eguisheim bij Colmar. Midden tussen de wijngaarden in een werkelijk schitterende –nevelige- omgeving . Aardige mensen en prima eten en een leuke camping. Hier nog een dagje bij aangeknoopt voor een bezoek aan Colmar en Riquewihr. Het is werkelijk een Anton Piek omgeving.

Na de Elzas hebben we via de Route du Vin in prachtige herfstkleuren en bij een zeer aangename temperatuur van 17 graden koers gezet naar Duitsland richting de Moezel. Ook hier tussen wijnranken in Traben Trarbach verbleven. Tot nu was onze reis vlekkeloos. Alleen hadden we hier een kleine blooper….. kom je aan op de plek van bestemming en denk je stroom te hebben. Maar na terugkomst uit het dorp bleek dat dus niet het geval. De stroom”paal” op ons plekje bleek niet te functioneren. Oeps, niet gecheckt bij het aansluiten. Dan maar in het donker verkassen naar een ander plekje.

Onze reis ging verder naar Koblenz. Doe eens gek op een supercamping dachten we. Nemen we de duurste plaats met een superuitzicht op Kaiser Wilhelm aan het kruispunt met de Rijn en de Moezel.

En ja het was ook top! Tot ’s avond laat hebben we boten zitten kijken (tja blijft toch kriebelen). Wat leuk om het eens zo mee maken vanaf de oever.

Onze reis ging weer terug naar Nederland via Monschau en Limburg. Wij hadden het gevoel veel langer te zijn weg geweest dan een week en wat is deze tijd voorbij gevlogen.

 

Voor ons is deze week heel goed bevallen en kortom: deze smaakt naar meer !! (en wij genieten nog even na van de meegenomen wijnen).

 

Hans & Ineke Maasen van den Brink

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *