familie Lagewaard

 • laagewaard2-e1409573484469Daar sta ik dan, als “kleine” Pössl Buscamper, tussen al mijn grote neven en nichten op het parkeerterrein van Camperverhuur Oortgiese in Baak. Die andere campers kijken wel eens een beetje meewarig op mij neer en noemen mij regelmatig “Kleintje” of “Onderdeurtje”. Zij zijn groter dan ik en bieden heel veel ruimte en comfort zodat ze altijd direct alle aandacht opeisen zodra er mensen komen kijken om één van ons te huren. Trots rijden ze dan het terrein af als er weer een gezin besloten heeft met hen op pad te gaan. Ze hebben echter niet in de gaten dat ik ook heel veel voordelen bied: ik heb een tweepersoonsbed, een compleet ingerichte keuken, een tafel waar makkelijk vier personen aan kunnen zitten, een badkamertje met toilet en een zee aan bergruimte. Toch ben ik met mijn 6,40 meter erg gemakkelijk te besturen en mijn 150 PK motor heeft met geen enkele berghelling moeite. Geen wonder dat ik in de zomer van 2014 heel veel verhuurd ben, vooral aan mensen die met z’n tweeën op vakantie gaan.

  Op donderdag 17 juli is het wéér raak: mijn nieuwe baasjes komen mij ’s avonds ophalen, want zij hebben mij gehuurd voor vier weken om een rondreis door Scandinavië te gaan maken. Omdat zij nog nooit met een camper op vakantie zijn geweest krijgen zij van Janno een uitgebreide instructie. Ik vind het altijd knap dat hij dit verhaal al honderden keren heeft verteld en het toch altijd weer enthousiast weet te brengen zodat mijn tijdelijke baasjes met een gerust hart met mij op pad kunnen. Een beetje onwennig stuurt mijn nieuwe baasje mij het terrein af, maar al heel snel gaat het rijden prima, ook omdat ik niet zo groot ben.

  De volgende dag word ik ingepakt; mijn baasje zit regelmatig even op een tuinstoel die hij vlak naast mij heeft gezet: in een camper begint de vakantie namelijk al thuis, en niet pas na 1000 kilometer. We rijden door Nederland, Duitsland en Denemarken over de brug naar Zweden. Mijn baasjes overnachten het liefst gewoon op een camping. In het begin bellen ze ’s avonds nog even naar een volgende camping of er plaats is, maar al heel snel hebben ze het echte campergevoel te pakken en zien ze wel waar ze ’s avonds uitkomen. Wat een vrijheid bied ik!

   

  lagewaard4-e1409573539964Ik vind het prettig dat mijn baasjes zo tevreden over mij zijn en voel me regelmatig een beetje trots als ik weer een nieuwe camping oprijd, mijn wielen op de blokken worden gezet zodat ik netjes waterpas sta, mijn luifel wordt uitgedraaid en mijn baasjes lekker naast mij in hun luie tuinstoel gaan zitten. Regelmatig maken ze ook een lekkere maaltijd klaar in mijn uitgebreide keuken en ’s nachts slapen ze heerlijk in mijn comfortabele bed en dat terwijl één van mijn baasjes ruim 1.90 meter lang is!

  Dan gaan we ook nog een flink stuk rijden in de bergen van Noorwegen. Stoer rijd ik de steile hellingen op en terwijl mijn baasjes wel eens wat angstig kijken als er weer zo’n smal wegje met haarspeldbochten aankomt glimlach ik en breng ze veilig naar boven of beneden. Onverharde, erg smalle wegen, waar grote campers soms met veel moeite overheen schuifelen neem ik met bravoure! En ’s avonds, als het een keer koud is, zitten mijn baasjes er warmpjes bij door mijn heerlijke kacheltje.

  Wat heb ik weer veel prachtige dingen gezien in Scandinavië. In bijna vier weken rijd ik 5008 kilometer, sta ik op 17 verschillende campings en ben ik door 5 landen gekomen. Ik merk heel goed dat mijn baasjes het erg vervelend vinden om mij bij thuiskomst weer terug te brengen naar Joost en Janno en ze fluisteren in mijn oor: “We gaan hopelijk volgend jaar weer met een camper op reis en dan natuurlijk weer met een van Camperverhuur Oortgiese”. Ik ben dan tegen die tijd al weer verkocht, want ik ben nu al twee jaar oud, hoewel ik er nog uitzie als nieuw. Janno en Joost verhuren namelijk alleen nieuwe of bijna nieuwe campers.

  Als ik op vrijdag 15 augustus weer terug ben op het parkeerterrein in Baak krijg ik niet veel rust. Ik word aan de buitenkant netjes schoongemaakt, ik word van top tot teen gecontroleerd en ’s middags ga ik alweer met mijn nieuwe baasjes met de boot naar Schotland. Ik ben benieuwd wat ik daar allemaal weer ga zien. Ik hoop dat mijn nieuwe baasjes dan weer net zo tevreden over mij zijn als alle andere.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *