Dave en Annet (Amsterdam)

Met de camper naar Noorwegen en Zweden stond bij ons al heel lang op het verlanglijstje. Wij hadden geen camperervaring, maar wel een hond; en die moest mee! Bij Oortgiese Camperverhuur vonden wij als beginners de juiste begeleiding en de mogelijkheid om samen met onze hond dit avontuur aan te gaan.

panorama-meer-e1409573321401

Het campergevoel en Scandinavië waren beide een ontdekking! Een camper biedt comfort en vrijheid. Het ding rijdt misschien nog wel lekkerder dan een gewone auto. Je zet ‘m bijna overal zo ergens neer, luifel uit en je staat; en rijdt ook zo weer weg, want je hebt alles al bij je. We stapten in onze heerlijke fauteuils en de mooiste landschappen trokken aan ons voorbij. Die drie regenbuien waren eigenlijk wel gezellig, zo knus in ons comfortabele huisje met televisie en heerlijke bedden. Handig was dat wij vouwfietsen bij ons hadden om even naar het dorp te fietsen of boodschappen te doen. De rust en ruimte van de prachtige natuur in het Noorden nodigen uit tot sportief bewegen en genieten van de stilte. De camper, Scandinavië, en laten we eerlijk zijn, het zo schitterende zomerweer (juli 2014), hebben gezorgd voor een onvergetelijke vakantie.

Aangezien wij veel wilden wandelen met de hond, hebben wij vooral natuur opgezocht en regelmatig wild gekampeerd (Hardangervidda, Jotunheimen, Glaskogen). Gelukkig hebben wij ons er ook niet van laten weerhouden om de stad in te rijden en cultuur te proeven (Bergen, Kopenhagen), evenals te luieren op de heerlijke Zweedse stranden.

Wij voelden ons de koning te rijk als wij weer de blitz maakten met onze nagenoeg fonkelnieuwe camper. Het voelde prettig altijd te kunnen terugvallen op de degelijke dienstverlening van Janno en Joost. De voor- en nazorg waren uitstekend en verliepen in een prettige sfeer.

Na drie weken en ruim 5000 km rijden, kunnen wij stellen dat het reizen met een camper voor ons zeker voor herhaling vatbaar is. Ook onze hond was niet meer weg te slaan uit haar nieuwe huisje en verheugt zich al op de volgende camperreis, natuurlijk weer bij Oortgiese!

Dave en Annet, Amsterdam

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *