Per 1 december hebben wij een nieuwe locatie!

Wij gaan per 1 december verhuizen naar de Zutphen emmerikse weg 103 in Baak en laten onze vertrouwde stek na een aantal mooie jaren achter. De nieuwe plek heeft alles om onze toekomstplannen voor de komende jaren te verwezenlijken.
Hieronder een artikel uit de media over onze verhuisplannen.

Uit het jasje gegroeid

BAAK – “Je ziet het, er kan geen camper meer bij! We zitten aan onze limiet hier. Daarom verhuizen we het bedrijf, inclusief onze Pipowagen.”

Janno Maljers van Oortgiese Campers doelt op de kleine woonwagen tussen de grote campers, die vier en half jaar trouwe dienst heeft gedaan als kantoor voor het bedrijf. “We willen verder groeien, maar hier aan de Broekstraat zitten we qua ruimte klem. De Maalderij aan de Zutphen-Emmerikseweg 103 is een zeer geschikt pand voor ons bedrijf op een prachtige zichtlocatie met veel ruimte erom heen, totaal zo’n 6000 m2. Vanaf december zetten we ons bedrijf daar voort.”

Totaal pakket
Janno Maljers en compagnon Joost Meenink, beiden besmet met het campervirus en hobbymatig al heel veel met campers bezig, namen het camperverhuur bedrijf over van Han en Linda Oortgiese. Zij waren het verhuurbedrijf na zo’n twintig jaar aan het afbouwen en hadden nog maar drie campers in de verhuur. De twee mannen zetten het bedrijf succesvol voort. Janno: “Han en Linda hadden een goede naam opgebouwd in de wereld van de camperverhuur. Wij wilden het net zo doen als zij. Een no nonsense bedrijf, een goed en betrouwbaar product leveren, goede en accurate service met veel tijd en persoonlijke aandacht voor de klant onder het genot van een kop koffie. Daarom hebben we de bedrijfsnaam gehandhaafd. Alleen het woord ‘verhuur’ is komen te vervallen. Want we leveren meer dan dat. We bieden een totaal pakket aan. We willen ontzorgen. Naast verhuur doen we daarom ook de verkoop en verkoopbemiddeling, onderhoud/APK, schadeherstel en stalling. We zijn in de crisisjaren begonnen, maar hebben daar geen hinder van ondervonden. We zijn in korte tijd gegroeid naar 32 campers en dat worden er volgend seizoen veertig met een ambitie om in 2019 een huurvloot van vijftig stuks te hebben. We merken duidelijk een stijgende lijn in de verhuur. Het gaat economisch beter en onze klantenkring groeit, ook onder jongere mensen. We hebben twee mensen in dienst en doen in hele drukke tijden beroep op oproepkrachten. Ook Han is nog betrokken. Hij doet het onderhoud en leidt een jongen op. Ons bedrijf behoort inmiddels tot de top drie van verhuurbedrijven in Nederland en we hebben klanten uit heel het land.”

Geleidelijke overgang
De nieuwe stek aan de Zutphen Emmerikseweg biedt de mogelijkheid om alle diensten vanaf hetzelfde adres te leveren. Op de huidige plek is dat niet mogelijk. De overgang zal geleidelijk zijn. Het onderhoud blijft eerst nog aan de Broekstraat plaatsvinden, totdat de nieuwe werkplaats helemaal ingericht is. De grote loodsen achter het bedrijf zijn uitermate geschikt voor stalling. Het kantoor wordt wel tien keer zo groot. “Dat zal wel even wennen zijn, want we zijn aan ons kleine knusse kantoortje op wielen wel gehecht. Deze verhuist dan ook zeker mee en zal een nieuwe bestemming krijgen. Voor de vele vierkante meters kantoor die wij niet benutten zijn we op zoek naar jonge ondernemers met wie we een klik hebben en die ruimte willen huren. Met meerdere creatieve geesten en verschillende invalshoeken onder één dak hopen we nog meer inspiratie te krijgen voor nieuwe, goede ideeën. Want we willen verder groeien op de nieuwe locatie.”

Oortgiese Campers is dealer van Clever buscampers en importeur van Thor (een enorme camper met slide out). Daarnaast kunnen van alle Duitse merken ook campers geleverd worden. Tijdens de najaarsshow in december, waarvan de precieze datum nog niet bekend is, kunnen verschillende modellen bewonderd worden. De officiële opening van de nieuwe locatie zal begin voorjaar 2018 plaatsvinden.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *