Arjan en Debby; Apeldoorn

Arjan en Debby

Voor het eerst met een camper: op naar Frankrijk!

We schrijven medio januari van dit jaar. Aangemoedigd door onze buren, zij hebben een fonkelnieuwe camper op de oprit staan, doen wij een ‘verkennend klein onderzoek’. Zou het iets voor ons zijn om met een camper op vakantie te gaan? Zou de hond dan ook mee kunnen? Via Google vinden we Oortgiese Campers in de Baak, lekker dichtbij Apeldoorn. Thea nodigt ons enthousiast uit om het bedrijf te komen bezoeken.

Tent
We hebben altijd gekampeerd en zijn begonnen in een klein tentje waar je heel gemakkelijk in kan duiken, maar er vervolgens achteruit weer uit moet. De volgende tent is al een stuk groter en de laatste tent -die we hebben gekocht- is een hypermoderne koepeltent. We zijn in heel Europa met deze ‘stoffen’ huisjes met scheerlijnen en haringen geweest. Alleen dat luchtbed…

Bijna twee weken
Het ontvangst door Janno is heel vriendelijk. In de mooie, grote showroom staat een aantal campers. Grote en kleine. Ons keuze gaat uit naar de camper van 7,50 meter lang, zodat er voldoende ruimte is voor onze kleine Franse Bulldog. En voor ons natuurlijk! De huurovereenkomst wordt, tijdens een gezellig gesprek, getekend en dus kunnen wij ons verheugen op bijna twee weken camperen.

Luxe
Medio april halen we de camper op en na een goede uitleg rijden we weer naar Apeldoorn. Alles staat gepakt en ons avontuur kan beginnen. De eerste dag met dit prachtige huis op wielen komen we tot voorbij Antwerpen. Gent wordt de pleisterplaats. De plekken op de Urban Gardens camping zijn ruim. We installeren ons en gaan op ontdekkingstocht ín onze gehuurde camper. Wat een luxe!

Schalen vol mosselen
De dag erna rijden we naar Saint Valery sur Somme en daarna door naar Dieppe. Het is erg mooi langs dit deel van de Franse kust. Een paar dagen later, net buiten Honfleur, parkeren we de camper op een veilige camperplaats en lopen we het prachtige Honfleur in. De zon schrijnt en het is net even iets na twaalven. Etenstijd! Alle terrassen aan de haven van dit pittoreske Franse plaatsje zitten vol. Schalen vol mosselen worden aangevoerd. Daarna rijden we door naar het mooie Deauville en ontdekken we (de verwijzing naar de camperplaats staat iets te scheef) dat je zelfs met zo’n grote camper nog best door de smalle straten van het stadje kunt rijden. Als je het maar met beleid doet.

Normandië
We bezoeken Caen, Bayeux en Arromaches-les-Bains. Op de fiets rijden we over de kilometers lange boulevard. De fietsen hebben we namelijk ook meegenomen. De Amerikaanse begraafplaats en de stranden van Normandië zijn indrukwekkend. En dan breekt het moment aan dat we langzaam weer richting Nederland gaan. Wegrijden is één, maar we ‘dienen’ toch ook een keer terug te komen. We stoppen nog op een prachtige kleine camping, naast Chateau Bertangles, in het gelijknamige dorpje in de buurt van Abbeville. Via de reeds bekende stop in Gent en een kleine camping in Oosterhout, komen we weer in Apeldoorn aan.

Ultiem gevoel van vrijheid
Uit de ruime bagageruimte van de camper worden voorzichtig een paar (echt maar een paar) doosjes wijn gehaald. We maken de camper schoon en leveren ‘m woensdagochtend, afgetankt, weer in bij Oortgiese. Wat hebben wij genoten… Wat een ultiem gevoel van vrijheid! En wat hebben we veel gezien. Het weer heeft wat tegengezeten… maar ach. We hebben al plannen voor het najaar en huren dan weer heel graag een camper bij dit bedrijf.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *