Janine en Saskia

Laten we het nu gewoon eens doen, zeiden we tegen elkaar na onze caravan zomer vakantie. Elk jaar na de vakantie hebben we het over hoe het zou zijn om met een camper op pad te gaan. En dit jaar was het zover, daad bij woord gevoegd en met de insteek ‘we hebben het nog nooit gedaan dus dachten we het wel te kunnen’ een camper gehuurd voor de eerste week van oktober ‘22.
Goed geholpen per mail en na een korte duidelijke uitleg kregen we het slagschip ( in mijn beleving) 09-automaat mee.
Power genoeg, en de automaat is heel prettig rijden.
Op naar pipi land ….,
Via Denemarken naar Zweden, en wat een top-app “Campercontact “ noodzakelijk en waarschijnlijk ook bekend bij elke Camperaar en de info te vinden op de site van Oortgiese!
Rondje zuid Zweden, eerst via Mölle naar Kullen,prachtig uitzicht over het Kattegat. Het waaide flink, een robuuste zee, toch echt oktober. Het ging flink omhoog maar de camper had er geen enkele moeite mee. Ik heb me vaker afgevraagd hoezeer alles rammelt in een camper tijdens het rijden maar het viel reuze mee, helemaal met hier en daar een theedoekje tussen het servies.
Via de westkant omhoog en doorgestoken naar Jönköping. Wat een gemak, blokjes eronder stekkertje erin en klaar. Elke avond op een andere plek overnacht, zonder stroom durfden we niet echt maar ook dat moet kunnen en doen we wellicht een andere keer. Een Moosepark bezocht, bij gebrek aan exemplaren onderweg. Eksjo het houten dorp met huizen uit o.a de 17e eeuw, het plaatsje Vimmerby, waar het geboortehuis van Astrid Lindgren staat, schrijfster van o.a. Pipi langkous. Via de oostkust terug naar beneden en bij Ystad naar “Alle Stenar”, een imposant Vikingen monument op een cliff. Zweden was top! Maar ook de camper, wat een genot! Zo makkelijk, alles bij je, knus, gezellig.

En het gemak van huren bij oortgiese is dat je een technisch in orde camper meekrijgt. 10 dagen de camper gehuurd maar het gevoel hebben 3 weken weg te zijn geweest… dat is toch het ultieme vakantie gevoel! De service en de contacten met de mensen van Oortgiese waren top dus de volgende keer wordt het weer Oortgiese zonder twijfel

?

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *