Familie Sevat

Yo, hier Junior AKA camper 08-1.

Janno is gek op reisverhalen dus hier komt mijn belevenis met de fam. Sevat.

Mijn grote broer was al 4 keer met ze op pad geweest. Maar omdat hun junior niet meeging mocht deze junior met hun op pad. Yes! Zin in. Van Baak ging ik naar Apeldoorn, rond 16:00 uur begon eindelijk het grote avontuur. Vier weken joh, ik was nog nooit zolang weggeweest, spannend! Ik reed door Duitsland, zoefde langs Hamburg zo naar Flensburg. Lekker geslapen op Citti Park. Volgende dag door naar Denemarken over die hele lange brug naar Malmö. Inderdaad grote broer, mooi is het zicht op de brug daar met een fantastische zonsondergang. Heb zo’n beetje de hele avond dromerig voor me uit kunnen staren en …..

Ja, ja Janno ik weet ‘t, ’t moet short, niet te lang. Nou goed dan, bij deze de highlights.

Door Zweden, Ivla, Nykoping, Kapellskärs. En toen mocht ik met een hele grote rode boot over. Ik heb me 2 uur vermaakt tussen de grote vrachtwagens en ineens stond ik met mijn bandjes op Åland. Åland is een Fins eiland maar iedereen spreekt Zweeds. Ik mocht hier lekker 2 dagen staan om daarna op een hele grote blauwe boot te gaan, no worries ik weet nu hoe het werkt. Hier ook weer grote vrachtwagens om me heen. Ik stond na 5 uur varen zomaar in Finland. Van dat Fins is geen pindakaas te maken hoor en …..

Oké Janno, sorry ik dwaal af, Janno wil tempo dus…

Finland: Merikarvia, Kokkola, Li langs de Baltische kust naar die koele gast, je weet wel die met die grote witte baard en die rendieren en zijn slee. Ja echt, in Rovaniemi heb ik ‘m gezien. Gelijk mijn verlanglijstje ingeleverd, duh…

En doorrr naar Levi. Daar bewaren ze sneeuw onder dikke dekens voor de winter. Toen ging ik de Fins-Zweedse grens weer over: Luleå, Burtrask, Overhörnas, Skatan. Ik reed dwars door de provincie Dalarnas, die van de rode paardjes. Cool!

Heel even dook ik Noorwegen in (Eidsvoll) want hé mijn grote broer was daar ook geweest, kan ik niet achterblijven toch. Weer terug naar Zweden: Dafro, Tvaaker en hallo daar zijn we weer, Malmö. Toen voelde ik toch enige nattigheid, na heel veel dagen zon (idd ik ben mooi bijgekleurd) kreeg ik hier een plensbui op mijn kop. Maar na regen volgde in Denemarken (Tinglev) zonneschijn. Op zondag werd mijn geduld op de proef gesteld, dat langzame slome filerijden ben ik niet zo van. Keep the motor running zeg ik altijd. Maar uiteindelijk, zucht, toch in Heidenau Duitsland aangekomen. De volgende dag de NLgrens over en in Vriescheloo (of all places) gestaan. Via sluip door, kruip door weggetjes naar Almelo, daar moest ik even de snelweg op, op zoek naar een tankstation voor Adblue, want ik had wel zin in dat blauwe spul, dan loopt mijn motortje toch net weer wat beter. In Apeldoorn werd ik leeggehaald en kon ik een nachtje heerlijk alleen relaxen. De volgende dag kreeg een volledige spa behandeling zodat ik weer spik en span naar Baak kon. Op naar mijn volgende avontuur, ik ben benieuwd……

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *