Jan en RiaBladerend door het fotoboek van onze campervakantie komen de herinneringen weer terug aan een hele goede vakantietrip van 5 weken in september en oktober met “onze” camper.

Het is namelijk niet onze camper, maar gehuurd bij Oortgiese campers in Baak. Maar het voelde al snel als onze camper, omdat alles gewoon goed paste bij onze wensen en vakantie.
En natuurlijk viel die wel op, met zijn mooie zwarte voorkant en witte body.

De keuze op Oortgiese Campers was snel gemaakt, want op een steenworp afstand van ons huis in Keijenborg en na een voorjaarsshow bezocht te hebben, waren we overtuigd.

Bij de uitgifte was het even schrikken van de grootte van deze camper, maar dat verdwijnt snel als je aan het rijden bent, zo gemakkelijk en mede dankzij de automaat versie op onze camper super makkelijk te rijden.

Wij hadden 5 weken de tijd en het doel was in ieder geval naar het zuiden van Frankrijk en daar dan te kijken, afhankelijk van het weer, richting Spanje of Italië. Maar voordat we dat verklappen, waren we eerst onderweg naar Nancy in Frankrijk. Maar zo in de middag waren we nog ergens bij Bitburg in Duitsland en zeiden we tegen elkaar, waarom niet een tussenstop ?

Dat werd dus Echternach in Luxemburg. Mooie terrascamping en voor ons de vuurdoop om de camper te parkeren op een plek, elektra aan te sluiten en vooral, staat die waterpas!

Maar dankzij de goede uitleg bij de uitgifte van Janno Maljers , een van de eigenaren, was dat een peuleschil. En we hadden ook nog qr codes aan de binnenkant van de douchecabine om alle voorkomende zaken die bij een camperreis horen, te volgen op een youtubefilmpje.

Maar door richting Zuid-Frankrijk, via Nancy en het meer van Annecy en de Provence bij de Mont Ventoux, besluiten we om naar Spanje af te zakken. Een goede keuze blijkt, want vanaf dat moment zon, zon en nog eens zon.

En wat is het dan heerlijk om met je camper door de Pyreneeën te rijden, alles mooi te kunnen zien, ook als chauffeur, omdat je hoger zit dan in een personenauto. We hebben zoveel gezien, van Barcelona, tot schitterende natuur in de bergen, Valencia, het toeristische Cambrils, maar ook het Dali museum in Figueres.

Hebben we dan niets te klagen ? Nee eerlijk niet, de camper paste precies bij onze behoeften. Wel denken we in de toekomst aan een iets minder hoge camper, onze was 3,05 hoog, dat ging 1 keer niet bij een brug om door te rijden en vraagt wat aandacht op campings met bomen.
Nee, het enige wat we kunnen zeggen, is het feit dat het gewoon een beetje pijn doet om “onze” camper weer in te leveren bij Oortgiese Campers in Baak.

Voor ons maar een klein ritje vanaf huis en ook de inname werd snel en correct uitgevoerd en binnen een week werd de borg ook terug gestort. Daar houden wij Achterhoekers van, afspraak is afspraak.

Volgend jaar weer een camper van Oortgiese, hopelijk krijgt “onze“ camper een goede nieuwe huurder.
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *