Familie Claassen

Wij hebben dit jaar een superreis gemaakt met de camper naar Noorwegen. Met een Type 6-02 automaat. Ideaal voor de Noorse wegen. We waren met onze kinderen en onze hond.


Het weer hielp niet altijd, met het mooie mistige uitzicht op de trollenroute. Een prachtige route schijnt het……, maar niet bij laaghangende wolken……Terwijl we de dag ervoor nog zo mooi op de camping bij het begin stonden :).

Maar goed. We reden op de heenweg over “the Bridge”, van Denemarken naar Zweden. Een mooie ervaring!. Totaal hebben we 4600 km gereden in 3 weken. Veel mooie natuur gezien.

We reden meestal 2 a 3 uur per dag en daarna een plekje zoeken en lekker wandelen.


Echt afwisselend dat Noorwegen, met prachtige wegen over hoogten, langs fjorden en soms tussen loslopend schapen. Daar kan je nog echt op de bonnefooi een camping of camperplek op rijden en gewoon een plekje uitzoeken, en dat eindjuli/begin augustus!

Soms gaat de betaling wel ingewikkeld: hangt er een briefje of je 200 kronen (20 eur0) in de brievenbus wil doen, voor een nacht, als je stroom gebruikt, anders is 150 kronen genoeg. (ha ha).


In Noorwegen wordt het laat of niet donker. We wilden wachten tot het donker werd, maar hebben dat niet gehaald en zijn toch maar gaan slapen.

In Flam was het weer wel erg slecht. Dus de plannen maar gewijzigd en de route verlegd naar het zuiden. Daar nog een paar dagen van het mooie weer genoten en weer op naar huis.

Een mooie reis, met een mooie nieuwe camper. Ook perfect verzorgd en compleet afgeleverd door de mensen van Oortgiese.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *