Hans en Miesella

Rondreis FrankrijkIn november 2022 op de camper show geweest bij Oortgiese. Door de fantastische ontvangst en uitleg waren wij eigenlijk al direct enthousiast. Wij hebben daarna niet lang hoeven na te denken en besloten een camper te huren en een mooie rondreis door Frankrijk te maken.

Ons eerste doel was Normandië. Dit was uitermate indrukwekkend om nooit te vergeten. Onze volgende stop was Mont Saint-Michel en daar in de buurt een camping gezocht voor de overnachting. De dag erna naar Chaillé-Les-Marais voor een overnachting. Onze volgende bestemming was de mooie camping Chateau Le Verdoyer in Champs Romain alwaar wij vier dagen zijn gebleven om te fietsen en te genieten van de mooie natuur. Vervolgens naar Castillon-La-Bataille, gefietst langs de Dordogne en in de mooie wijnstreek rondom Saint-Émilion. Daarna onze reis vervolgd naar Deyme ten zuiden van Toulouse. Hier weer mooie fietstochten gemaakt langs het Canal du Midi. Het kanaal is gebouwd in de periode 1667-1680. Na enkele dagen vertrokken naar Saint-Pons-de-Thomières waar wij de fietsroute Passe Païs hebben gedaan. Dit was voorheen een spoorlijn welke later is omgebouwd tot mooie fietspaden door de natuur.

Onze zoon, schoondochter en teckel hebben wij daarna ontmoet in Montaren-et-Saint Médiers, erg gezellig en relaxed. Enkele dagen samen doorgebracht en o.a. de beroemde Pont-du-Gard bezocht. Zeer indrukwekkend hoe dit bijzondere bouwwerk tussen het jaar 40 en 60 van onze jaartelling door de Romeinen is gebouwd als aquaduct op 48 meter hoogte met een lengte van 275 meter.

Langzaam kwam helaas het einde van onze vijf weken vakantie in zicht en zijn wij heel rustig vertrokken in noordelijke richting. Onze volgende bestemming was camping Le Coin Tranquille in Les Abrets alwaar wij enkele dagen rust hebben genomen. Aansluitend vertrokken naar onze laatste bestemming in Arrigny bij het Lac du Der-Chantecoq. Dit meer is in 1974 kunstmatig aangelegd om het water dat door de Marne stroomt te reguleren. Rondom het meer een mooie fietstocht van ca. 40 km gemaakt op mooie fietspaden. De laatste stop was in Melderslo in Limburg. Hier een paar dagen mooie fietstochten gemaakt en op de laatste dag de camper van binnen schoon gemaakt om hem weer netjes terug te kunnen brengen.

Het was een zeer geslaagde vakantie mede door de mooie nieuwe camper en de geweldige service van Oortgiese. Wij denken nu alweer na over volgend jaar!!!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *