Martje en Gerrit

Uw reisverhaal
 Reisverslag van onze camperreis september 2023.
van Martje en Gerrit de Leeuw uit Arnhem.


……En eindelijk is het 8 september.

De gang en kamer staan al vol spullen, dus de spanning is al een beetje opgebouwd.

Maar laten we bij het begin beginnen. Datum uitkiezen, campertype uitkiezen, dan naar Oortgiese voor de mogelijkheden. We kwamen bij Thea terecht. Een gedegen advies volgt, de mogelijkheden en voor je het weet is de zaak rond en kan het wachten beginnen. Een campertype uitzoeken is voor ons inmiddels gesneden koek, meerdere campers inmiddels gehuurd bij Oortgiese, de keuze is reuze maar wij kiezen voor een met lengtebedden en een laag fietsenrek.

Nu dus 8 september, wij gaan op weg met camper type 09 (zie foto) volop ruimte en comfort.

Andere jaren hadden we geen route uitgestippeld, nu wel. Eerst naar Camping Maria Laach, naar vrienden die daar een paar weken met de caravan staan. Een beetje trots rijden we de camping op, de mooie camper is dan wel gehuurd, maar je bent toch even “de eigenaar”.

De reis de volgende dag weer hervat route Eberbach (2 nachten), Tubingen (2 nachten), Donaueschingen (2 nachten), Camping Fischenbach Frederikshaven (2 nachten) en dan sta je aan de Bodensee. Een geweldige omgeving, daar gewandeld, gefietst, kortom het was daar genieten.

Als je toch al in het zuiden van Duitsland bent, dan mag je Oostenrijk niet overslaan. De rit daar naartoe was al weer een cadeautje.


Hoog in de camper (wat een rijgenot en uitzicht) de grens over met het idee om hier een poosje te blijven.

We kwamen in het mooie Bieberwier (Tirol) (zie foto) terecht, camping Biberhof, met zicht op de Zugspitze, omgeven door wandelpaden en fietsmogelijkheden naar verschillende dorpen o.a. Ehrwald.Nog een poging gedaan om richting de kabelbaan te fietsen om vandaar uit van een mooi uitzicht te genieten, maar helaas onze accu’s waren toch niet berekend op zo’n steile tocht en eerlijk gezegd wij zelf ook niet.
Helaas was na de derde dag ons avontuur in Oostenrijk ten einde, er was een regenfront, kwam uiteraard onze kant op, heel veel regen en zou minstens drie dagen aanhouden in heel Oostenrijk.

En wat doe je dan?…..inpakken en wegwezen, het voordeel (een van de velen) dat je kunt gaan waarheen je wil als je onderweg bent met een camper. Waar is het droog? Ja bij de Bodensee. Daar waren we sowieso nog niet uitgekeken, dus op naar de zon.

Via Nussdorf (plek dichtbij het water) naar Uberlingen gefietst, (zie foto) met de boot naar de overkant, lekker pizza gegeten. Kortom er was daar zoveel te beleven.

Onze tocht ging via de Schluchsee (met de trein naar Titisee) langzamerhand weer richting huis.

Nu terugkijken via de mooie foto’s die we hebben gemaakt, even nagenieten. Uiteraard naar de najaarsshow geweest van Oortgiese, koffie stond klaar met iets lekkers er bij, weer even campers bekeken en………ja hoor, weer geboekt voor komend voorjaar.

Bedankt team Oortgiese, tot voorjaar 2024!
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *