Bertus en Coby

Campervakantie: niets moet, alles kan en mag.

Voor de 2e maal een buscamper gehuurd bij Janno en Joost.
Zaterdag 10 september vertrokken naar ons mobiele verblijf voor de komende 3 weken. Stond netjes in de hal al klaar (buiten regende het namelijk pijpenstelen). Uitleg gehad van Janno, spullen overgegooid en na nog een bak koffie met Janno te hebben gedronken zijn we vertrokken.

Ons reisdoel: als fervent Scandinavië liefhebbers wisten we al dat het richting het noorden zou gaan. Verdere invulling hadden we er nog niet aan gegeven.

Via de korte bootjes eerst naar Säter in Zweden gereden, daar runt familie sinds 1,5 jaar een camping/restaurant aan een prachtig meer. Na heerlijk bijgekletst te hebben besloten om richting de Lofoten te rijden, dat is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. De eilanden zijn tegenwoordig allemaal met elkaar verbonden. Aan eind van 1e week via grens Bjørnfjell in Noorwegen aangekomen.

Na een paar dagen vertoefd te hebben op de Lofoten via de ferry Moskenes/Bodø weer afgezakt richting het “zuiden”. Arctic Circle en het bergstadje Røros bezocht en op prachtige mooie plaatsen gestaan. De zilveren eland gespot en heel onverwachts ook nog een echte eland gezien……wauw. Bij Eda eind van de week Zweden weer binnengereden.

Autowegen en slecht weer vermijdend in Zweden beetje richting midden en zuiden gereden. Mooi natuurpark bezocht. Overnacht in het “wild” en op campings. 1 daarvan camping Abrahamscamp, mooie camping in het bos gerund door vriendelijke Nederlandse eigenaren. Na nog een bezoek te hebben gebracht aan Ystad via de Øresundbrug Zweden uitgereden.

Na nog een nacht in Bogø/DK en Cloppenburg/D gestaan te hebben naar huis gereden. Camper schoongemaakt en anderendaags ingeleverd bij Joost. Fantastische herinneringen rijker en 6300km verder!!
Team Oortgiese bedankt!

Campervakantie: niets moet, alles kan en mag.
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *