Fam Maagdenberg; Schiedam

Vorig jaar, na een vakantie in Nederland te hebben doorgebracht, pakten we ons Bucket lijstje erbij. En ons oog viel meteen op ‘Vakantie met een Camper’. We hoefden niet lang na te denken en zijn op zoek gegaan naar een betrouwbare camper verhuur bedrijf dat ook nog een huisdier toestaat. In ons geval een hond. En ja hoor, Oortgiese kwam tevoorschijn en ik heb meteen een boeking geplaatst. Na de bevestiging moesten we nog een jaar wachten. Op dat moment duurt het nog heel lang, maar we hadden in elk geval veel voorpret. Wat we nooit doen, we telden de maanden af. Toen kwam Corona in beeld, maar we hadden besloten om de reservering te laten staan. En maar goed dat we dat gedaan hebben. We zouden ons gaan voorbereiden, maar hadden besloten om dat niet te doen gezien we niet van te voren wisten waar we naar toe konden gaan i.v.m. Corona. En…..eindelijk na veel aftellen was onze dag aangebroken. Super spannend. Op weg naar Baak waren we zo hyper, dat we de eerste afslag misten, Hahaha… Gelukkig leiden er meer wegen naar Rome, eh.. Baak. Eenmaal bij aankomst werden we ontvangen door Janno. Hij stelde ons gerust en daar stond ‘ie dan ? wat een mega apparaat. We voelden ons net kleinduimpje. Janno legde alles duidelijk en helder uit. Na alles te hebben doorgenomen gaf hij ons ook nog een heerlijk flesje rode wijn. Time to Go.

Ons avontuur was begonnen. Het was even wat onwennig, maar we hebben het rustig aan gedaan. Gelukkig, de eerste rit zijn we goed doorgekomen. Dit gaat ons lukken en we gaan er veel plezier aan beleven. We waren meteen begonnen met inpakken, we wilden elke minuut ervan genieten. Zelfs onze grote boef, Bruno (labrador retriever), voelde zich meteen thuis. Onze eerste nacht in de camper hebben we bij onze ouders op de oprit doorgebracht. Niet alleen wij, maar ook onze boef heeft geslapen als een roosje. We waren enorm benieuwd hoe het kingsize bed zou liggen, maar het bed ligt echt goed. Die ochtend nog wat dingen inruimen en toen was het tijd om verder te gaan. Omdat we ons niet hadden voorbereid zeiden we, OK waar gaat de reis naar toe? Toen zeiden we in koor: laten we beginnen in Friesland. Dus, Fryslan here we come. We kwamen aan in Jirnsum, hebben daar een nachtje gestaan bij een jachthaven. Ondanks dat het geen top weer was, genoten we wel. Zo konden we ook de camper verder ontdekken. Ontbijtje maken met verse broodjes uit de oven, wat een luxe. Na Jirnsum zijn we naar Offingawier gereden. Ligt niet zo heel ver van Jirnsum vandaan, maar het was een superleuke route. We hebben daar 2 dagen gestaan en besloten om verder te trekken, gezien het sombere weer. Uiteraard eerst even kijken hoe de situatie was in de landen om ons heen en we waren het snel eens. We gaan richting Luxemburg. Na een tijdje te hebben gereden zijn we eerst terecht gekomen in Maastricht. We hebben gestaan op een speciale parking voor campers. WoW, wat mooi. Een super uitzicht. En daar zaten we dan, te genieten van de uitzicht met een glaasje wijn. De volgende ochtend rustig ontwaken, lekker ontbijten, heerlijk douchen. Niet in de camper, al kon dat ook, maar in een van de douches op de camperplaats die van alle (schone) sanitaire gemakken was voorzien. Nadat we klaar waren hebben we onze reis hervat richting Luxemburg. Een lekker ritje door het Wallonische deel van België. We hebben alleen maar de binnendoor wegen genomen. Uiteindelijk kwamen we aan in Luxemburg, in het plaatsje Esch sur Sure. Wat een waanzinnig mooi land is Luxemburg. De schoonheid, de rust, etc, echt WoW. We stonden met de camper strak aan het riviertje. Zodra we ontwaakten deden we het gordijntje open en onze dag begon meteen goed. Hup uit de veren en de omgeving verkennen. Lekker veel wandelen, zwemmen met onze boef, BBQtje aan, flesje wijn, enz…. Na een aantal dagen Luxemburg te hebben verkend, werd het weer tijd om de camper weer netjes in te ruimen en verder te trekken. Ons doel, Vive La France here we come. OK, ff de checklist doorlopen, zitten alle luiken dicht, alle kastjes op slot, gasfles uit, boiler uit? Ja? Owh nee, boiler moet nog uit ?… Zo alles in orde, tijd om te gaan.

Nu werd het extra spannend. Mijn man vroeg, wil jij een stukje rijden? Ik twijfelde heel even, maar dacht ach waarom niet. Als mijn man met dit waanzinnige apparaat overweg kan, dan kan ik het ook ?? En daar zat ik dan, voelde me echt een stoer chickie. Hey camper, waar ga je met dit meisje heen? ?? We reden dwars door kleine dorpjes en nauwe straatjes, het ging me super goed af. Een goeie vuurdoop ? Je bent zo vrij met een camper, je komt op plaatsen waar je normaal niet komt. Zo ook in Frankrijk. Hier en daar op leuke plekken gestaan om te genieten van de omgeving. Op een gegeven moment nam mijn man het stuur weer over. Na wat kilometers reden we dwars door een stad heen en door mijn oplettendheid hebben we net weten te voorkomen dat we niet door een tunnel reden met een hoogte van slechts 2.60m. Anders hadden we verder gemoeten met een Cabrio Camper ?? want de hoogte van de camper is maar liefst 3.05m. Echt iets waar je rekening mee moet houden. De camper heeft ons uiteindelijk naar Normandië gereden, Les Pieux. We kwamen aan op een super mooie camping, nog geen 50m van het mooie vlakke en brede strand. Fantastisch. Lekker veel wandelen, zwemmen met de hond, kokkerellen, wijntje erbij, kortom alles waar wij gelukkig van worden. Ook hier hebben we uiteindelijk een aantal dagen gestaan totdat we het weer tijd vonden om weer verder te trekken. We hadden de navigatie ingesteld op Cadzand Bad (Zeeland). Uiteraard, we hebben de snelweg weer vermeden. Weer kwamen we op plekken waar je van je leven nog nooit van hebt gehoord. Geweldig. De ene parking is nog beter dan de andere. Uiteraard kom je ook wel plekken tegen waar je liever niet wilt staan, maar dat is juist het fijne van een camper, je rijdt dan gewoon door. Eenmaal aangekomen in Cadzand Bad, begon het tot ons door te dringen dat ons avontuur er bijna opzat. We hadden nog maar een paar dagen. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Dus nog maar extra genieten van de laatste dagen. Ook hier, een mooie plek dichtbij de kust. We merkten wel dat het ‘s avonds snel donker werd en snel afkoelde. Geen punt, want binnen in de camper is het goed vertoeven. Tja en dan breekt de laatste dag alweer aan, het is voorbij. Zo jammer dat het alweer was afgelopen en we de camper weer moesten inleveren. Onze boef heeft het ook zo geweldig gevonden dat hij meteen weer in de camper sprong toen we nog even alles gingen nalopen of ook echt alles eruit was ? Wat hebben wij genoten, van elkaar, van onze boef en niet te vergeten van ons waanzinnige avontuur met de camper. Dit avontuur hebben we voor altijd in ons hartje gesloten…..Op naar een volgend camper avontuur ?

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *