Familie de Vries;Almere

  23 augustus 2020.. Pling…een e-mailberichtje komt binnen van Janno van Oortgiese: “Het is bijna zover, komende vrijdag kunnen jullie de camper ophalen.. Ik kan hem als jullie willen ook al donderdag avond uitgeven”. Yeahh, een dagje extra! Dat is nog eens een meevaller. Drie lange weken vakantie voor de boeg…

In de vroege ochtend vertrekken we naar onze eerste bestemming, de champagne streek in Frankrijk. De camper heeft standaard een navigatiesysteem aan boord dus dat is lekker gemakkelijk. Het gekke is wel dat we in Frankrijk door het systeem al snel van de snelweg worden afgeleid. We rijden vrijwel alleen maar over landweggetjes en door kleine slaperige dorpjes. Heel mooi natuurlijk maar de reis duurt wel twee uur langer dan gepland.. Na aankomst op de camping nog maar eens goed naar het navigatie systeem gekeken. Blijkt dat deze staat ingesteld op ‘vermijden van alle snelwegen”. Ah dat was het dus..

Het idee om Frankrijk verder te verkennen laten we varen.. In Frankrijk worden steeds meer gebieden code-oranje. De voorbereidingen die we qua reisroute hebben gemaakt kunnen dus overboord. Het wordt geen Dordogne en een rondje Pyreneeën, maar we beslissen om ons vizier daarom maar vooral op Italië te richten. Dat is het grote voordeel van camperen: je bent lekker mobiel..

Via de Mont-Blanc tunnel rijden we Italië in. Meteen na de tunnel klimt de temperatuur naar tropische waarden. We rijden door naar de Barolo streek, een prachtige heuvelachtige wijnbouw regio in Piëmont, onder Turijn. We krijgen een prachtig plekje toegewezen en kijken uit over een mooie wijngaard. We kopen een flesje wijn bij de plaatselijke kleine kruidenier en genieten van ons uitzicht. Wat een rust. De fiets kan gelukkig mee achterop de camper en dit wijngebied leent zich prima voor heerlijke fietstochtjes.

Na een paar dagen besluiten we koers te zetten naar Toscane. De route gaat via Genua. Vanaf de hoge nieuwe brug die daar is gebouwd hebben we een prachtig zicht op de stad. Via de weg langs de Middellandse Zee bereiken we Toscane. Voor de camping stopt de bus naar Florence. Dat biedt ons de kans om deze stad eens te bezoeken. Wat een prachtige kathedraal!

We besluiten de zuidelijke koers door de Italiaanse laats verder aan te houden en komen uit in Umbrië, niet ver van de bedevaartsplaats Assisi. Dat stadje willen we wel graag bezoeken, maar liever niet met de camper. Helaas stopt er geen bus voor de camping. Maar de vriendelijke Italiaanse eigenaar van onze kleine camping heeft meteen een oplossing: hij stelt voor ons naar Assisi te brengen en wil ons ook gerust weer in de middag ophalen. Dat is nog eens gastvrijheid waar we graag gebruik van maken. Het blijkt inderdaad een prachtig stadje.

Inmiddels blijken de tropische temperaturen (en dat in september!) nog verder op te kunnen lopen.. We zoeken het daarom maar wat hoger op, in de Apennijnen, de bergketen die dwars door Italië loopt. Over steile slingerweggetjes en via flinke haarspeldbochten bereiken we de camping. Het is maar goed dat we zo’n lekker rijdende camper hebben met veel motor vermogen. Ook de automatische versnelling is heel fijn. Tot onze verrassing wordt de camping geleid door Nederlanders. Lekker Hollands praten dus.. We zoeken een prachtig plekje uit en kijken uit over de vallei. Hier komen we helemaal tot rust. Verwonderd kijken we ‘s avonds naar de sterrenhemel. Wat veel sterren! Dat zien we in Nederlands niet meer door al het licht. Maar hier in het verlaten berggebied, ver weg van de bewoonde wereld, is dat heel anders. Als kers op de taart veroorzaakt een vallende ster een prachtige lichtstreep over de hemel. Wauw! We kijken elkaar even sprakeloos aan..

Zo langzamerhand moeten we al weer een beetje noordelijker gaan en besluiten de Dolomieten in te rijden. We vinden een kleine camping aan een kristalhelder bergmeertje. We genieten van het mooie uitzicht over het meer vanaf ons camper plekje. Af en toe duiken we in het koude water, wat heerlijke verkoeling brengt. Dit is nog eens vakantie!

Na nog een aantal mooie dagen in Oostenrijk en Duitsland bereiken we na drie weken weer ons eigen kikkerlandje en leveren we de camper weer in Baak in. Wat een mooie reis hebben we gemaakt en wat hebben we genoten van onze luxe camper. Meteen dezelfde dag nog besluiten we dat we volgend jaar weer gaan. De camper is inmiddels alweer voor 2021 bij Oortgiese gereserveerd.
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *