Gerri en Jelle;Doetinchem

Afgelopen 2 weken hebben wij, Gerri en Jelle, een toer gemaakt door België, Luxemburg en Frankrijk, veelal over binnenwegen. Het was onze eerste kennismaking met een camper. Wij zijn inmiddels 60+ers en hielden het tot dusver veelal op een tent of op een hotel i.c.m. met een motor. Ondertussen staan we echter wel open voor wat meer luxe tijdens de vakantie.

 

Wij zijn onder de indruk geraakt van de vrijheid en comfort die een camper, en zeker onze camper, model 2016, biedt. Je kunt op een camping terecht, op speciale camperplaatsen maar desnoods ook langs de kant van de weg. Met de luxe aan boord, heet en koud water, douche, chemisch toilet enz., kun je ook wel een paar dagen zonder de bewoonde wereld. Dat je zelfs in de camper kunt douchen is natuurlijk helemaal van de gekke, maar het werkt echt en het went snel. Tot slot een laatste voordeel, je ben veel minder afhankelijk van het weer dan bv. bij een tent. Bij het slapen kwamen we er overigens achter dat we eigenlijk dwarsslapers zijn en wel zouden kunnen volstaan met een bus die een ½ meter korter is.

 

Ook het rijden zelf was een feest. Na enige gewenning voelde ik me al snel ‘king of the road’ met deze luxe lummel. Wel even opletten met de hoogte. Stonden we opeens na een wegomleiding voor een viaduct van 2.35 m met 3 auto’s achter ons! Achteruit rijden blijf ik tricky vinden. Moet meer op spiegels leren vertrouwen en de achteruitrijcamera. 1x heb ik gelijktijdig zowel een deukje in de achterdeur als in mijn imago gereden. Als de bus een ½ meter korter was geweest … Gelukkig hebben we met Janno de schade coulant op kunnen lossen.

Met name de automaat is vanaf nu voor mij een ‘must’, vooral heel prettig bij files.

Gerri hield aanvankelijk de boot af maar na lang aandringen heeft ze toch een stukje met de bus gereden, en haar zelfvertrouwen groeide met de meter.

 

Al met al is een vakantie met de camper beslist voor herhaling vatbaar maar dan wel met een trekhaak voor de aanhanger met motor. Voorlopig maar de camper huren maar Gerri wil graag een eigen camper. Die ze dan continu uit wil lenen aan de kinderen vrees ik, daar zijn we nog niet uit. Wordt vervolgd.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *