Hans & Yvonne; Wijchen

Campervakantie augustus 2015Al jaren hadden we het plan om een keer met een camper op vakantie te gaan, maar het kwam er niet van. Twee weken van tevoren besloten we om het nu ook echt te doen. Even googelen, en we kwamen terecht op de site van Oortgiese Campers. Na het lezen van de vele reisverslagen, kreeg zelfs ik, het niet campeertypje, zin om met een camper op vakantie te gaan. Daar wij op korte termijn weg wilden, was het natuurlijk de vraag of we ûberhaupt nog wel een camper konden huren, maar dat was geen probleem. Na één telefoontje en twee mails, was het geregeld, en hadden we de beschikking over camper type 9, een mooie ruime luxe camper.Op naar Baak, waar we na een zeer vriendelijke ontvangst, enige uitleg, instructies, en een flesje wijn, al met “het vakantiegevoel” naar huis reden. Ook de mededeling dat we te allen tijde contact konden opnemen als er vragen waren, of problemen, geeft een goed gevoel.

De volgende dag, na het inpakken,( wat een bergruimte heeft de camper) zijn we aan onze eerste km’s begonnen. Onze bestemming, omgeving Ardeche in Frankrijk. Na een paar km, heb je al het idee dat je al jaren in een camper rijdt, en de gedachte dat je met je “huisje op wielen” overal kunt gaan staan, is fijn. Als het ergens niet bevalt, ga je verder naar een andere bestemming. Onderweg kom je er als niet geoefend camperrijder al gauw achter dat alles goed vast moet staan, er rammelen wat kopjes, glazen, etc, maar op de parkeerplaats even goed ordenen, en het gerammel is weer weg. Kopje koffie erbij, en na de korte stop weer verder naar onze bestemming. De camper rijd super, en na +/- 810 km zijn we op de plaats van onze eerste overnachting, Gigny- sur- Saône, en maken we alles gereed op de staanplaats. Camper stallen, deurtje open, luifeltje uit, wijntje erbij, en klaar is kaas. Ik bedoel Kees, zal vast aan het flesje wijn, ( uit Frankrijk meegenomen) liggen! We hebben heerlijk geslapen, bedden zijn uitstekend, en het gemak en comfort van de camper is boven verwachting. Volgende dag weer inpakken, peace of cake, en off we go. Nog even naar de supermarkt, die heerlijke Franse kaas halen, en eieren. Mijn Frans beperkt zich tot croissant, en quiche, en na het uitbeelden van vleugelslag…, en tok, tok, tok, wist zelfs de medewerkster mij lachend de eieren aan te wijzen :)) We hebben in een korte periode veel gezien, en diverse plaatsen aangedaan. Omgeving Ardeche, Alpe d’Huez, Le Bourg d’Oisans, het meer van Le Bourget, en de vele tussenstops op mooie plaatsen. Op de terugreis nog even langs Reims, en Epernay, en vanuit daar weer richting huis gereden.

De gehele reis is super verlopen, en we hebben er echt van genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Janno & Joost van Oortgiese Campers, bedankt voor de snelle en goede service, het gastvrije onthaal, en de fijne Camper.

Hans & Yvonne Wijchen

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *