Harm, Maja, Laurens en Vincent ten Voorde; Houten

Door een annulering konden wij toch nog 2 weken een camper huren.

Vrijdag 29 juli een aangename verrassing in Baak, leuk ontvangst, de tijd voor een volledige uitleg en een prachtige camper.

We zijn dat weekend gestart in Ieper, België, al langer een wens om daar heen te gaan omdat daar onder de Menenpoort sinds 1928 de “Last Post” wordt geblazen.

Weer of geen weer elke avond om 8 uur worden daar de gevallenen herdacht van de 1e Wereld Oorlog. Ook een bezoekje gebracht aan het loopgravenmuseum in Diksmuide.

Wat was dat al een heerlijk weekend met veel zon en een fijne fles wijn, dank jullie wel.

Het verdere programma was de langs de invasiestranden in Normandië.

Maandag vertrokken we met regenachtig weer uit Ieper en besloten gezien de weersverwachting 2 rijdagen in te plannen om op het verste punt te beginnen. Verder wilden we telkens 2 nachten op een plek doorbrengen om ook een dag te luieren, te lezen, te zwemmen, te fietsen, een beetje fromage en vin te nuttigen.

 

Eerst toch nog even naar Cap Gris Nez, dat is zo fijn met de camper, je kan alle kanten op.

Vanuit Ravenoville-Plage, bezochten we Sainte-Mère-Église. Dit is de eerste bevrijde stad van de invasie, waar aan de kerk een parachutistenpop hangt. Dit is een gedenkteken voor de parachutisten en voor de parachutist John Steele die met zijn parachute aan de toren bleef hangen.

Verder langs Utah Beach en Omaha Beach waar je een goed beeld krijgt van wat er op D-Day gebeurd is. We eindigden met de grote Amerikaanse begraafplaats. Uitkijkend over het strand van Omaha Beach ligt het 70 hectare grote American Cemetery van Colleville-sur-Mer. Oneindig en kaarsrecht lopen de rijen met witte, marmeren kruizen over het gazon. Duizenden Latijnse kruizen met hier en daar een davidsster. Indrukwekkend.

Een mooie reis, niet alleen door bovenstaande maar ook het rijden door dit mooie stukje Frankrijk, de dorpjes en de landbouwgronden. Prachtig.

Onze laatste stop was een camperplaats in Kortrijk, super, midden in de stad.

Onze 2e camperervaring en weer genoten van de vrijheid om te gaan en te staan. Op de camping zit je binnen een paar tellen op je stoeltje, echt vakantie.

Maar…. op 12 augustus brachten we de camper weer thuis in Baak.

Groet en wellicht tot een volgende keer,

Harm, Maja, Laurens en Vincent ten Voorde, Houten

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *