Jan en Mirjan; Alphen aan de Rhijn

Reisverslag Rondreis Europa van 11 aug. t/m 25 aug. 2016 

Wij hebben een heerlijke onbezorgde rondreis van 2 weken door Europa gemaakt. We zijn van Baak naar Duitsland en Oostenrijk gereden en hebben in 2 dagen Wenen bekeken.Veel te kort eigenlijk maar we zijn zeker van plan om Wenen nog eens aan te doen. Na Oostenrijk naar de stad Zagreb ook een hele bijzondere stad en ervaring.

Vanuit Zagreb ontspannen met de gehuurde camperbus naar de kust van Kroatië gereden. Daar langs de kust van Rijeka tot Opatja hebben we van schitterende uitzichten genoten met de camperbus maar ook met de mountainbike die we mee konden nemen op de bus. Vanuit Opatja doorgestoken naar de Italiaanse kustplaats, Trieste. Ook daar was de kustlijn adembenemend mooi en indrukwekkend.

Met pijn in ons hart hebben we de Italiaanse kust achter ons gelaten en reden we door naar Slovenië, de stad Bled vlakbij de Julische gebergte waar we een bergwandeling hebben gemaakt. Schitterende vergezichten, mooie natuur met heel veel beekjes en watervallen en wat ons opviel waren de vriendelijke Slovenen zijn. Dat is een heel verschil met de Kroatische bevolking, die zijn wat stugger en zullen niet snel zomaar een praatje met je maken.

Eenmaal terug op de camping regende het behoorlijk en stond in een mum van tijd de camping helemaal onder water maar de bus heeft ons niet in de steek gelaten, sterker nog we hebben het best gezellig en knus gevonden tijdens die hevige regenval, en de volgende dag geen problemen met starten. Vanuit Bled in Slovenië zijn we weer via Oostenrijk, Duitsland terug naar Nederland gereden.

Hieronder een foto van ons eigen interpretatie met watervallen!!!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *