Jos en Yvonne; Delfzijl

We did it!

Al jaren hebben we het er over, wikken en wegen, en vorig jaar besloten om het dit jaar dus echt te gaan doen: een Buscamper huren.
Na dit besluit zijn wij een zoektocht gestart naar een bedrijf dat Buscampers verhuurt waarin ook de hond mee mag. Zodoende kwamen wij uit bij Oortgiese camperverhuur.
Op de camperbeurs in Hardenberg (2016) hebben we een leuk gesprek gehad en maar gelijk de periode voor 2017 vast laten leggen. De voorpret kon beginnen.

Dan is het zover: op woensdag 10 mei kon de Buscamper worden opgehaald.
Wij kregen een splinternieuwe Pössl Summit 640 automaat mee (wat een wauw gevoel), dit zou de komende 14 dagen ons huis worden!
Na een zeer duidelijke uitleg hoe e.e.a . werkt rijden we naar huis, alwaar ’s avonds de bus kon worden ingepakt. Eigenlijk alleen maar persoonlijke spullen, de inventaris was nagenoeg compleet aanwezig en de Pössl heeft opbergruimte genoeg.
Nog een nachtje thuis geslapen en de volgende ochtend op pad gegaan.

Als doorgewinterde kampeerders (tent, vouwwagen en toercaravans) zijn wij na 28 jaar wel gewend om in kleine ruimtes te leven en te improviseren, maar dan meestal voor een langere periode op een vaste plek. Nu wilden wij graag ontdekken of het iets voor ons (en onze IJslandse herder) is om al rondtrekkend de vakantie door te brengen. Omdat de hond voor het eerst gaat kamperen hebben we besloten deze 2 weken in Nederland te blijven (voor het geval dat).

Het rijden met deze geweldige Buscamper, het leven in en buiten de bus is ons, met een beetje hulp van de weergoden, zeer goed bevallen. We zijn kriskras door Twente en de Achterhoek getrokken waarbij we afwisselend op campings, camperplaatsen en natuurkampeerterreinen hebben gestaan. Onderweg op mooie plekjes gepauzeerd voor koffie, broodje, boodschappen of een wandeling met de hond. De compacte buscamper brengt je moeiteloos op de bestemming. Onze hond had na 1 nachtje slapen al door dat dit de komende tijd ons huisje zou zijn en had dan ook al gauw zijn eigen plekje in de camper gevonden. Kortom, dit experiment is meer dan geslaagd!

Het gevoel van vrijheid, gaan en staan waar en wanneer je wilt, is heerlijk en smaakt naar meer.
Met de goede service van Oortgiese Camperverhuur is het besluit dus niet zo moeilijk:

Wij gaan volgend jaar weer en natuurlijk met een mooie Buscamper van Oortgiese!
(wij hebben inmiddels al geboekt)

Jos en Yvonne van der Maat
Delfzijl

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *