Odette en Marten; Lichtenvoorde

Op 23.08.2017 gingen we dan eindelijk op vakantie met ons “sleurhutje” Op 12 uur ophalen, ff inpakken en weg. Uiteraard is ons dat niet gelukt omdat we natuurlijk aardig bekijks hadden met zo’n mooie camper voor de deur. We hadden een route uitgestippeld, Duitsland, Oostenrijk, Italie en weer terug.
In Remagen begonnen aan de Rijn. De volgende dag door naar Rothenburg ob der Tauber. Echt een aanrader om even een paar dagen te camperen. Verkijk je niet op de heuvels in het dorp want deze zijn echt wel pittig. Ook met de fiets liep het zweet ons aardig van de giechel.
Maar met een taxi kom je overal. Twee dagen op weg maar we hadden het idee al maanden op weg te zijn. Heerlijk, wat een vrijheid. Na twee dagen de boel weer opgepakt en door. De eerste dagen hadden we echt nodig om even te wennen. Wie doet wat? Nou geloof me als je tijdens het rijden 1x de heleboel uit het kastje komt vallen vergeet je echt niet meer alles dicht en op slot te doen.
Manlief was voor de buitennboel en ik zorgde dat alles dicht en veilig binnen opgenborgen was. Zelfs ons Senseoapparaat ging in de gordels. Door naar Mayerhofen. UItstekende camping, geweldig sanitair en met skilift de berg op. Via Wattens, Swarovski-museum door naar Italië, Lazise. Voor ons toch een gevoel van thuiskomen daar we hier al menig jaar met kids op vakantie zijn geweest. Heerlijke camping, direct naast binnenstad Lazise en lekker met het fietsje rond. Geweldig weer, graadje of 34! Uiteindelijk onze weg vervolgd Gardameer naar boven. Wat een ervaring en wat was het leuk. Beetje jammer van het weer want toen we aankwamen bij meer van Caldonazzo kwam de regen regelrecht naar beneden. Maar hej, kacheltje aan, boekje en wijntje erbij en wie deed ons wat! Ook hier zijn we twee dagen geweest en toen door naar Cochem aan de Moezel. Ook een hele leuke plaats, echt een plek voor wat oudere mensen maar ons plezier was er zeker niet minder om.
Na onze welverdiende Currywurst mit Pommes moesten we helaas weer terug naar huis. Maar wat hebben we genoten. We hadden echt het gevoel al maanden op vakantie te zijn, terwijl het toch echt maar 2,5 weken waren. Het grote voordeel van een camper is het gevoel van “het hebben van geen verplichting” is het ergens leuk dan blijf je………..en anders ga je verder. Met een kwartier waren we weg, ingepakt en al…………Voor ons zeker een aanrader en volgend jaar…………..gaan we weer!!!!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *