Pebbles en Saartje

Två Labradorer i Sverige
(Twee Labradors in Zweden)

Ik hoor u denken qué? Maar na drie weken Zweden woefen wij een aardig woordje Zweeds. Inmiddels was dit onze vierde keer in een Oortgiese camper. En Zorro, van Hans&Dorien,”esta mejorando!” Oftewel het gaat steeds beter. De eerste keer was wennen zo’n vakantiehuis op wielen. Maar nu, wij stonden klaar hoor! Er werd weer een lekker bedje voor ons in elkaar geknutseld onder de tafel, voer voor drie weken werd ingeladen, riemen, voerbakken en wij kunnen. Toen was het wachten op de baasjes, schoot natuurlijk weer niet op, de halve huisraad moest weer mee, hebben wij het toch makkelijk met 1 jas.
Via een overnachting in Bad Nieuweschans, ging het de volgende dag in één keer door Duitsland. Dit moest i.v.m. iets van COVID en testen en inentingen. Nou met onze inentingen was alles okè en de dierenarts had ons gezond verklaard.Via een overnachting in Abenraa Denemarken, via de brug naar Zweden. Langs de westkant richting het noorden en dat was prachtig. Wat een water hebben ze daar, lekker gezwommen, dat was genieten. En die geuren daar, we hadden iets over wild gehoord, het eerste wild dat ik spotte was een eekhoorn. Die heb ik vakkundig, net als thuis, even een boom ingejaagd. Via Trollhattan en een eland park in Ed (helaas daar mochten we niet naar binnen) naar Flatruet. Over een gravelweg, waarbij ons gebit er bijna uit trilde, bovenop overnacht. Daar konden we mooi lopen en stonden we oog in oog met rendieren, tuurlijk hadden we die al geroken, maar niets vertelt aan de baasjes zodat die erg verrast reageerden. Na nog wat stops stonden we plots op de Noordpool cirkel, schijnt bijzonder te zijn volgens de baasjes. Toen via de oostkust weer richting het zuiden. Na een aantal mooie Camperplaatsen waaronder in Burträsk waar we na een enge wiebelbrug een heel eilandje voor ons zelf hadden en u weet eiland betekent water (toch wel een tweede levensbehoefte van een Labrador)Op naar Sankt Nicolai waar wij lekker konden lopen, via Berg (veel water maar mochten wij niet zwemmen, iets met sluizen enzo) , Gränna (stad van de zuurstokken, helaas niet van de hondenkoekjes) op naar Malmö. Die camperplaats kwam ons bekend voor, stonden we hier drie jaar geleden ook niet?
Mooi uitzicht op de brug en niet te vergeten konijnen, heel veel konijnen in het park die helemaal niet bang voor ons waren. Volgende dag via de brug naar Denemarken. Na een overnachting bij Rødby met een boot over. Nu maken ze ons na twee keer met de catamaran naar Noorwegen niet meer gek met een boot, dus dat ging prima. En nu, ja nu weer thuis…zucht…na dromende over elanden, rendieren, wijdse vlaktes en water het was weer een top vakantie in een top camper! En weet je wat…. volgend jaar mogen we weer mee en dan vier weken, camper is alweer geboekt. We kunnen niet wachten en onze baasjes vast ook niet.

Tassar av två glada Labradorer
(Pootjes van twee blije Labradors)
Pebbles en Saartje

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *