Rob en Marjan;

 

Wij maakten 35 jaar geleden, in 1981,  onze eerste camperreis: 5 weken door de USA.

Tijdens deze reis zijn wij bij een familielid in Salt Lake City (Utah) getrouwd. Zowel de camperreis als de bijzondere manier waarop wij onze trouwdag ingevuld hebben zijn ons altijd bijgebleven.

 

Even voor uw verbeelding, we namen een mooie jurk, een knap pak, voor beiden nette schoenen en natuurlijk niet te vergeten de ringen mee in de vakantiekoffer.

De bloemen plukte we ter plaatse, omdat bloemen in Amerika behoorlijk prijzig zijn. Het waren, passend bij de jurk, grote oranje afrikaantjes.

Tip voor komende camperaars: nooit afrikaantjes in de koelkast bewaren! Het duurt dagen voor de geur (stank) weg is.

Tijdens onze reis vroegen wij een (schoon)zus in Nederland, om de kaarten voor ons te versturen. Wij trouwden namelijk in het geheim.

Thuisgekomen hebben we nog wel een diner voor de naaste familie en een receptie georganiseerd, zodat iedereen mee heeft kunnen genieten van ons huwelijk.

 

Omdat wij dus in 2016 ons 35 jarig huwelijk zouden vieren, dachten wij erover om de trip over te doen.

Er waren nog wel wat “hobbels” te nemen, want 5 weken zat er vanwege werk en de financiën zeker niet in en we hebben op dit moment een hond die zich niet makkelijk in een pension laat plaatsen.

We besloten dus om een korte trip in Europa te maken en gingen op zoek naar een camper waar ook de hond mee mocht.

Daarbij kwamen wij uit bij camperverhuur Oortgiese.

Aangezien alles via internet geregeld werd, wat een andere situatie dan in 1981, hebben we in april de zeer gezellige en goed georganiseerde open dag bezocht.

Daar mochten we ons al even vergapen aan al het moois wat Oortgiese te bieden heeft op het gebied van campers.

Wij vertrokken vrijdagmiddag 2 september 2016 met een vrijwel nieuwe camper, richting Venlo voor de eerste stop op “IndeVerte”.

Mocht u ooit in de buurt van de grens een fijne en rustige camperplaats zoeken, vlak bij het rozendorp Lottum. Zeer aan te bevelen.

Op zaterdag 3 september zijn wij doorgereden naar Villers-lés-Nancy (Campeole Le Brabois).

Niet de meest romantische plek om een feestje te vieren, maar met een glaasje bubbels en een roos uit Lottum in een plastic glas van Oortgiese hebben we ons “feestje” opnieuw gevierd.

De verdere reis is prima verlopen, we hebben langs de Rhône en de Moezel gereden, veel te veel kilometers natuurlijk zoals iedere beginnende camperaar.

Maar gelukkig onder ideale weersomstandigheden: in 2 weken, slechts 1,5 dag regen.

Onze hond Milla, vond na enige tijd een prima plekje onder tafel. Zij lag hier heerlijk op haar plaats, achter de bestuurdersstoel.

Toen ze door kreeg dat er op iedere camping weer iets anders te beleven viel, beviel het reizen per camper haar ook goed.

De camper hebben wij netjes en schoon op 17 september weer ingeleverd in Baak, onder het genot van een kopje koffie nog even bijgepraat en voor de terugweg een doosje chocolade meegekregen.

Helemaal top.

 

 

 

 

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *