Simon & Bette;Hoofddorp

Met de camper door Groot Brittannië.Na jaren naar volle tevredenheid met de vouwwagen te hebben gekampeerd werd het toch wel tijd voor wat anders. De kinderen zijn het huis uit dus eens kijken wat er nog meer te beleven valt. Een grote wens was om eens met een buscamper de weg op te gaan. In het verleden hebben wij al eens een alkoofcamper gehuurd en dat was met zijn vieren ideaal maar iets kleiners trok ons ook wel, mede omdat wij graag een rondreis wilden maken door Engeland en Schotland. We houden van wat avontuurlijker ritjes en een compacte wagen leek ons wel geschikt voor de smalle Britse wegen.Er was echter een bijkomend probleem. Wij hebben een hond die wij graag mee willen nemen. Voor ons geen probleem maar voor de meeste camperverhuurbedrijven dus wel. Maar hoera, na enig zoekwerk kwamen we bij Oortgiese camperverhuur terecht. Daar doen ze niet moeilijk over een hond en wordt het prima opgelost met een extra schoonmaak achteraf. Voor ons is Baak weliswaar enigszins uit de buurt maar dat hebben wij er graag voor over. Ze hadden precies de buscamper voor ons die wij zochten en alles was al gauw geregeld.

Op 14 mei gingen we de camper halen. We kregen een uitgebreide rondleiding en alles werd ons perfect uitgelegd. De volgende dag richting de boot in Dover. We hadden 4 weken de tijd maar zelfs dat is nog te kort. ‘Even’ een rondje Groot Brittannie doen is er niet bij. Wat een prachtig land! Prachtige ruige natuur voor kilometers lang. Mooie oude stadjes en kastelen en de mooiste tuinen. Wij hebben een rondje ‘tegen de klok’ gedaan. Het links rijden is spannend maar zelfs dat went na een tijdje. We begonnen in Canterbury dan Cambridge via Yorkshire en Northumberland door naar Schotland, daar een flinke rondrit gemaakt langs Pitlochry en natuurlijk Loch Ness. Via het eiland Skye weer terug naar beneden via Fort William door naar Glasgow en weer verder naar het Lake District. Verder door naar Snowdonia in Wales. Ja, en toen waren de 4 weken om dus terug via Ashford naar de boot. Totaal 5000 km uit en thuis. We moeten dus nog een keer terug om Cornwall te zien. Ook geen straf. Wij hebben Groot Brittannie in ons hart gesloten. We zijn overal 1 hooguit 2 nachten gebleven en dat is het voordeel van een camper, je bent zo weer weg. We hebben prachtige campings gezien maar stonden ook wel achter een pub of op een parkeerplaats inclusief kaartje voor de bus naar het centrum. Onderweg heb je altijd alles bij je. Een kop koffie is zo gezet en de winterjas (in Schotland wel eens nodig gehad) is altijd bij de hand. In de camper was genoeg ruimte voor alle spullen en de voorraad, en onze hond Toby (een borderterrier) had z’n eigen plekje. Hij vond het rijden niet altijd heel geweldig maar zodra we weer een plekje hadden gevonden was alles weer ok. Honden zijn in GB trouwens overal meer dan welkom.

We hadden onderweg overigens nog wel een aanvaring met een verkeersbord. Dat was wel even erg balen. Het zijn toch niet je eigen spullen waar je mee weg bent. Het was geen echte schade maar wel een kras in de lak. Dit is overigens na terugkomst prima opgelost. Het betrof voornamelijk de sticker die vernieuwd moest worden voor een schappelijk bedrag.

Al met al was ons avontuur met de camper er een om nooit te vergeten. Wij maken al stiekem plannen voor een volgende keer. Simon en Bette en Toby

Foto 1
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *