Arno en Eveline; Middelbeers

Het is 27 juli 2018 als we onze gehuurde camper bij Oortgiese mogen ophalen. Uitgerekend op de heetste dag van het jaar! De thermometer geeft 37 graden aan als we aankomen in Baak. En daar staat ie dan, de door ons gehuurde, type 12 integraal camper. Wat een slagschip roept mijn vrouw nog voordat we de auto uitstappen. Inderdaad is deze 8 meter lange camper aan de ruime kant voor 2 personen maar ik wilde graag eens ervaren hoe zo’n grote integraal camper nou eigenlijk rijdt…

We worden opgewacht door een medewerker van Oortgiese die ons eerst voorzien van een verfrissend drankje. Vervolgens komt Janno na een paar minuten die ons de camper van A tot Z helemaal uitlegt. Onze auto wordt voor 2 weken keurig binnen gestald zodat wij onbezorgd op pad kunnen.

Oke, verder waar ik gebleven was, de camper rijdt geweldig. Het begint al met het fantastische uitzicht door de enorme voor en zij-ruiten. Ook de enorme buitenspiegels geven je een heel goed zicht. Omdat je ver van de voorruit zit heb je ook veel minder last van de zon in je ogen. De draaicirkel van deze reus is overigens ook verrassend klein. Een fijne wendbare camper met uiteraard een camera voor het achteruit rijden. De 150 PK is ruim voldoende en de semi-automaat rijdt soepel en vlot. We zijn met deze camper 2 weken naar Zweden geweest en daar genoten van de prachtige wegen, uitzichten en vele meren. Zweden is helemaal ingericht om met een camper te bezoeken. Ontelbare camperplaatsen en campings met ruimte plaatsen, stroom- en watervoorzieningen. Alhoewel het met zo’n camper niet echt kamperen is geeft het een ongelofelijk gevoel van vrijheid. Je hebt alles bij en je bent van alle gemakken voorzien. Glamping zou een betere benaming zijn. Het grote vaste queensbed, de douche, het toilet, de tv met satelliet ontvanger, de oven, de koelkast met vriesvak maar vooral de dak-airco. Een onmisbare optie met de hitte van afgelopen zomer. Zelfs in Zweden was het peentjes zweten. Temperaturen boven de 30 graden zijn ze daar ook niet gewend. Maar met de dak-airco houd je de hele camper koel. ’s-Avonds voor het slapen gaan even flink laten koelen en dan op nachtstand zetten. De hele nacht lekker 20 graden. Wie doet je wat! ’s-Morgens wakker worden met RTL ontbijtnieuws omdat de TV draaibaar was richting het slaapgedeelte. Vervolgens verse broodjes uit de oven en een lekker kopje Nespresso. De dag is weer begonnen. Genieten van Zweden, genieten van het weer, genieten van de rust en de vrijheid, genieten van die fantastische camper.

Janno en Joost mede dankzij jullie camper was onze vakantie wederom geweldig! Voor 2019 hebben we inmiddels de integraal camper alweer gereserveerd. Tot dan. Groeten vanuit Brabant.

Arno en Eveline van Tiel.

 

 

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *