Barend en Mieke

Voor het eerst op vakantie met de camper. Spannend hoor. Hoe gaat dat allemaal? Waar moeten we aan denken? Wat als er iets gebeurt? Dus zochten we naar een persoonlijke benadering voor onze eerste camperreis. Die vonden we bij Oortgiese in Baak. Een bult ervaring en persoonlijk, laagdrempelig contact. Het werd een Adria met een hoog fietsenrek. Daar gingen we.

Vive la France!

De campervuurdoop leidt ons in 2021 door Frankrijk. Via België toeren we langs de kust naar beneden La Douce in. Normandië, Bretagne, Île de Ré. Een aanrader, zeker voor de fietser. We steken de Gironde over. Wel met de boot, want drijven doet de camper niet.

We zakken verder af tot Lac Lacanau en rijden via Bordeaux, Puy de Dôme – Clermont Ferrand – naar Lyon om koers te zetten richting Annecy en vandaar weer omhoog naar de Jura/Vogezen.

Onderweg blijkt ook de Gendarmerie de Oortgiese’ camper weleens van dichtbij te willen bekijken.

2022 In die Heimat

Reizen met de camper bevalt ons. Omdat we graag fietsen, huren we in 2022 – op advies van Oortgiese – een Dethleff met een laag fietsenrek. Da’s net iets makkelijker. De Dethleff heeft nog een bonus ook. Twee zelfs: het is een automaat en er staat een airco op het dak. Aan bonus drie – de televisie – hechten we in eerste instantie geen waarde. Toch gebruiken we ‘m een paar keer. Als je vier weken ‘on tour’ bent, is wat beeld en geluid uit je thuisland eigenlijk wel fijn.

Met deze camper doen we Duitsland aan, zowel op de heenreis als op de terugreis. Verder staan Zwitserland, Italië (tot in Toscane) en Oostenrijk op het programma. We staan veel aan het water. Van (stuw-)meer tot zee. Waarom we vaak water opzoeken? Het blijkt dat je daar meestal ook vrij goed kunt fietsen.

Wat een prachtige routes rijden we. Natuurlijk komen we zo min mogelijk op de snelweg, als kun je soms wel even lekker opschieten dan. We zien veel moois onderweg. Daar waar we geraakt worden door de schoonheid van een gebied, pakken we de fiets om het van nóg dichterbij te bekijken.

Thuis onderweg

Eerder gingen we altijd met de caravan op vakantie. De camper is een stuk makkelijker en sneller. Is het weer je iets minder gezind? Luifeltje indraaien, starten en de zon achterna. Dat doe je met een caravan minder gauw.

Je bent snel geïnstalleerd en ook snel weer ’en route’. Dat is het fijne van een camper. Alles wat je nodig hebt, heb je bij de hand – voorop gesteld dat je op tijd je boodschappen aan boord hebt. Ruimte daarvoor heb je voldoende want je beschikt over een grote koelkast en een heuse vriezer. Voor je versgebakken broodje gebruik je de oven.

Oortgiese reist met je mee. Ze zijn nagenoeg altijd bereikbaar als er vragen of problemen zijn. Een aanrader vinden wij. Wij denken alvast na over de volgende vakantietrip met een camper van Oortgiese.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *