Ernst & Lia; Apeldoorn

Tribute tour to the fallen!

Als liefhebber van campertrips naar Italië, was het dit jaar even een pas op de plaats. Planning was om een merentocht in Noord-Italië te doen. Corona weerhield ons van dit plan.

We kozen voor een risico mijdende trip naar Normandië, waar we zijn gestart in Giverny bij de tuinen en het woonhuis van Monet hebben bezocht. Wie kent niet het impressionistische tafereel met de groene brug. Wij zagen dit met eigen ogen. Wat een plaatje!

Hierna hebben we een tour gemaakt langs alle landingsstranden van de Normandische kust. We hebben ze allen aangedaan; Utah-Omaha-Gold-Juno en Sword beach. Indrukwekkende kustlijn, soms laagvlakte, maar dan weer hoge krijtrotsen. Point-du-hoc en Arromanches bezocht. Hemel, wat moet het hier 76 jaar geleden een hel zijn geweest. Vanzelfsprekend ook het Amerikaans ereveld in Colleville-sur-Mer bezocht, maar ook een Duitse begraafplaats bezocht in La Cambe. Indrukwekkend!
Bayeux bezocht met het beroemde ‘tapijt van Bayeux’ en een prachtige kathedraal. Het historisch centrum is een echte ‘must see’. Denk je alles te hebben gezien van dit deel van de Atlantik Wall treffen we in een mooie tocht langs de kust het plaatsje Merville. Hier ligt een museum met een nagenoeg intact gebleven Battery of Merville. Een aanrader!
Daarna hebben we iedere dag een stuk kust gevolgd langs de Côte de Fleuri; Deauville-Trouville-Honfleur-Etretat-Duinkerke-Blankenberge. Wat een heerlijke ontspannen reis met mooie camperplaatsen.
Prettige bijkomstigheid is de goed verzorgde en betrouwbare camper en dat geeft veel (extra)rust.

Corona zorgde voor een ‘change of plans’, maar zeker geen spijt van gehad.
Volgend jaar zeker weer op pad, hopelijk weer Italië.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *