Janny Wilts

Camper reis Duitsland

Duitsland… Dat is wat anders dan het oorspronkelijke plan: Schotland. Maar goed, we nemen geen risico’s in deze rare tijd met Corona. Misschien voor ons en ons campertje wel zo fijn want dan kunnen we gewoon rechts rijden. Altijd positief denken! Onze allereerste camper reis, Spannend!

Wat hebben we genoten. Eerst even wennen aan alles maar dat ging heel snel. De uitleg die we hadden gekregen was ook wel heel erg duidelijk. Wij en ons campertje hebben prachtige plekken gezien, wat een mooi en gevarieerd land!

Maar dat niet alleen, we hebben ook veel verschillende weertypen meegemaakt en dus de camper aan alle kanten leren kennen. In de Saksische Schweiz hebben we veel binnen gezeten ‘s avonds omdat we bij een riviertje stonden en daar ook vele muggen woonden die ‘s avonds tot leven kwamen. En de camper, die heeft overal horren, wat fijn! En wat een machtig mooi gebied! Voor ons als wandelaars was het daar echt genieten.

Toen we in het zuiden waren wilden we genieten van een gletsjer (Eiskapelle) en de PartnachKlamm maar het werd regen, regen, regen. 2 dagen lang kwam het met bakken uit de lucht. De gletsjer hebben we van een afstand kunnen zien omdat we niet verder kwamen door een kolkende rivier waar normaal een klein stroompje loopt en de Klamm was gesloten om dezelfde reden. We hebben zelfs de kachel aan gehad en ook dat was zeer aangenaam!

In plaats van een Klamm hebben we in Garmisch Partenkirchen met ons campertje op de camperplaats onderaan de Springschans gestaan en konden we genieten van het Duitse team dat in de stromende regen aan het oefenen was. Zo maak je nog eens wat mee. Je kunt van alles plannen maar dit vond ik toch wel het allerleukste met de camper: de onverwachte dingen.

Weer richting Nederland via het Zwarte woud en de Eiffel werd het steeds warmer. Dus ook warme dagen en nachten hebben we op het menu gehad. Maar de bedden liggen heerlijk en we slapen prima.
We hebben prachtige wandelingen gemaakt, in het bos, in de bergen maar ook industrieel: de Völklinger Hütte (wereld erfgoed)

Wat een geweldige reis en wat een vrijheid met de camper. Je maakt plannen en gooit ze om. Het kan allemaal. Kein Problem!

We kijken nu alweer uit naar onze volgende camperreis. Zal dat dan Schotland worden? Of toch Duitsland. We hebben nu zoveel plekken gezien waar we graag naar terug willen. We hebben een heel jaar om na te denken en plannen te maken maar één ding staat vast: We gaan op pad met een camper!

Dankjewel Oortgiese Campers, tot volgend jaar!
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *