Familie van de Bunt (Hoevelaken)

Onze reis naar de Poolcirkel

MG_0792-e13807065656942012 start oriëntatie naar het huren van een camper. En nog belangrijker bij wie. Verschillende bedrijven in de buurt bezocht maar nergens konden we een beslissing nemen.
Lag aan de huurprijs/voorwaarden en ook voor ons erg belangrijk hoe wij te woord werden bestaan.
Januari 2013 werd via een collega Oortgiese in Baak aangeraden, contact met Joost volgde, we konden direct langskomen. Aan de koffietafel werd eerst gevraagd wat onze reisplannen waren daarna de opties voor campers.

Het moge duidelijk zijn dat we niet verder hebben gekeken. De klantgerichtheid staat hier voorop met een gunstigere huurprijs dan bij de reeds bezochte bedrijven.

Augustus 2013
Onze reis gaat eindelijk beginnen, enthousiast worden we bij het ophalen van de camper ontvangen met een kop koffie door Janno.

Na duidelijke uitleg en tips nemen we de alkoof camper de Liberty mee naar Hoevelaken. Aangezien we voor verschillende temperaturen spullen mee moeten nemen komt de opbergruimte erg van pas. Ook fungeren we als een verhuisbedrijf om spullen mee te nemen voor onze vriendin die in Jokkmokk boven de poolcirkel woont.

Vertrek
Zondagochtend vertrekken we naar Hirtshals (Denemarken) om van daaruit de volgende dag de boot naar Langesund ( Noorwegen ) te nemen. Het gemak van een camper wordt op de vroege zondagochtend al ervaren wanneer we onze kinderen tijdens de reis kunnen voorzien van eten/drinken, dekentjes en knuffels. Zonder dat “meestal de moeder” fysiotherapie nodig heeft na de vakantie.

Dit gemak werd ons na verloop van tijd alleen maar meer duidelijk. Bijzonder vonden we het daarom ook dat we de gehele vakantie maar één gezin zijn tegengekomen met een camper. Op drukke parkeerplaatsen konden de kinderen spelen en naar het toilet zonder dat we de camper uit hoefden. De alkoof camper voelt ook heel ruim, doordat het hoog is en 2 vaste bedden heeft kan je overal gebruik van maken zonder dat je iets hoeft in of op te klappen.

Het grootste gedeelte van de reis viel buiten de schoolvakantie’s het voordeel hiervan is dat je bijna bij alle campings mag kiezen waar je wil gaan staan, je niet hoeft te wachten bij het sanitair. En je op toeristische plekken weinig andere mensen tegenkomt. In Zweden is het grote voordeel dat het muggenseizoen voorbij is. Het nadeel is dat er vanaf eind augustus al veel wordt gesloten, campings en bezienswaardigheden. Houdt rekening met extra reistijd. Of bruggen waar je echt niet onder door kan. Bij het terugbrengen van de camper ontving Joost ons en werd er tijd genomen voor ons reisverslag.

MG_0671-e1380705681265Onze reis in 3, 5 week
> Van Nederland naar Hirtshals ( Denemarken )
> Boot van Hirtshals naar Langesund ( Noorwegen )
> Hokksund, Leira naar Geiranger > Bezoek aan de grootste staafkerk in Lom en aan Jotenheimen National Park
Geiranger naar Andalsnes, Vikhammer, Gäddede (Zweden)

Start van de Wilderness Road.
> Saxnäs, Vilhelmina > prachtige watervallen in Trappstegforsen.
> Aankomst Poolcirkel, Jokkmokk > bezoek aan het Ajette Swedish museum en handicrafts shops.
> Javrë, Umeå, Stockholm > waanzinnig mooie stad.
> Vimmerby > bezoek aan het Ajette Swedish museum ook wel het Pippi Langkous park genoemd.
> Malmö via de brug naar Denemarken en met de boot naar Duitsland.
> Aankomst Nederland.

Conclusie
Een indrukwekkende reis door prachtige landen met het comfort en vrijheid van een camper.
Het reizen in een camper met kinderen is ideaal.

Eindstand
Aantal gereden km > 5712
Uren in de auto > 86 uur
Verbruik 13, 3 – 100 liter
Gem snelheid > 66 km / per uur

Janno en Joost super bedankt voor jullie service en klantgerichtheid. (het heerlijke wijntje bij de start en de chocolaatjes als afsluiting). Wie weet tot ziens.

Jarno en Marlous van de Bunt

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *