Hans & Atske

Er staat weer een leuke vakantie voor de boeg, Kroatië.
Wij hebben wederom bij Oortgiese de camper gehuurd (foto 1). Technisch in perfecte staat

en we kunnen alles wat we op de vakantie nodig denken te hebben inpakken. Ruimte en laadvermogen voldoende. De camper is voorzien van een sticker, nodig in Duitsland, en standaard voorzien van campinggids voor heel Europa, ook een goed werkende schotel is aanwezig. Het navigatie-systeem van de camper heeft een makkelijke functie om camper-plaatsen te vinden.

De reis gaat via Wurzburg (Duitsland) naar Villach (Oostenrijk). Heerlijk aan een meer. Het ontspant direct, want alles functioneert perfect in de camper. Vervolgens op naar Porec, Kroatie. Pas bij de 4e camping plaats gevonden. Gelukkig rijdt de camper ontzettend makkelijk, ondanks zijn grootte. De achteruitrijcamera is een waardevolle aanvulling. Vervolgens naar een prima camping bij Rovinje.

Het heerlijke weer, zon en zee, verhogen het fijne vakantiegevoel. Laatste week naar Medulin met een bezoek aan het colosseum in Pula , waar wij op een zeer grote camping hebben gestaan. Ondanks over de 2000 staanplaatsen voelt het hier rustig en ontspannen aan, zittend voor de camper en genietend van de ondergaande zon. Alles is enorm ruim opgezet en dankzij de tip van Oortgiese onze fietsen meegenomen, die zijn hier zeker op hun plaats.

Op de terugreis naar Cortina d’Ampezzo. Ook hier geweldig weer, al is het wat koeler doordat we hoger in de bergen zitten. De camper rijdt ook in de bergen prima en geen enkel moment het gevoel dat je motorvermogen tekort komt.

Vervolgens via Fussen (kasteel Neuschwannstein) nog een paar nachten bij Kempen (Duitsland gestaan). Een rustige kleine camping, vriendelijk, opgeruimd en zeer betaalbaar. Het prachtige weer verhoogt uiteraard het plezier.

Aan alles komt een eind, dus ook deze vakantie. Op de terugreis naar Nederland, zowaar flink wat regen. Een duidelijker signaal dat de vakantie voorbij was, was er niet. Al met al: een super geslaagde vakantie mede door de fijne camper van Oortgiese.

Laten we maar vast snel gaan plannen voor volgend jaar en tijdig bij Oortgiese een camper bespreken.
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *