Jan en Jet Wezendonk;Doornenburg

Van camper naar Camper !

Een weekje op pad met een Oortgiese camper.

Wij, Jan en Jet gingen ruim 40 jaar geleden met ons eigen campertje op pad. Na jaren werken was het tijd voor een sabbatical, dat wil zeggen een jaar met de camper door Europa toeren en af en toe wat seizoenswerk doen. Dat is helemaal gelukt. Beiden nog in de flarden van het hippietijdperk met bijbehorende gehaakte gordijntjes.

Veertig jaar later, 2020 het jaar van corona en van niet op vakantie naar Italië, opnieuw met een camper weg. Een weekje toeren door Nederland met een compactbus, type 3 van de firma Oortgiese uit Baak.

Een fantastisch soort van herhaling voor ons , maar dan wel echt 3.0. Wat een fijne camper en wat een aardige mensen.

We begonnen vlak bij ons in de buurt, op een camping in Heumen. Een prachtige camping met een ruime plek. We stonden daar voor 1 nacht en merkten al snel dat 1 nacht toch eigenlijk net te kort is. Dat werd ons bevestigd door buren op de laatste camping, die met hun camper, een mooie ruime Dethleff, vanuit Middelburg een rondje Nederland aan het doen waren.

Van Heumen naar Baarn op camping de Linden. Ook weer een deja vu, want hier hadden we ooit gestaan toen we dachten dat met de fiets op vakantie iets voor ons was. Niet dus. Hier twee nachten en dat voelde al een stuk beter. Lekker fietsen in het bos naar Lage Vuursche, de Soestdijk wandeling gedaan en ook nog even het graf van prins Friso bezocht. Heel bescheiden, maar wel dicht bij zijn moeder.

Van Baarn ging het naar zee, St. Maartenszee wel te verstaan. Leuk dat onze oudste zoon met vriendin en nicht nog even langskwam. Lekker ‘gechild’ aan zee, zoals dat heet en later heerlijk gegeten aan het strand.

Van St. Maartenszee naar camping ’t Widd in Friesland. Over de afsluitdijk natuurlijk:

Camping ’t Widd is echt een aanrader. Een prachtige camping aan het water, veel kanaaltjes en bootjes en heel goed verzorgd. Jammer dat we hier ook maar 1 nachtje staan. Lekker wijntje gedronken aan het water en fijn gewandeld.

Van Friesland naar onze laatste bestemming, camping de Berken in Gasselte. Staanplek redelijk vooraan op de camping met ruime camperplaatsen en een stukje kunststofgras, heel slim gedaan.

Hier twee nachten gestaan, lekker gefietst en gewandeld en lekker gegeten.

Al met al hebben we een topweek gehad met de camper van Oortgiese. Het herhalingsgevaar is groot.

Bedankt Oortgiese en in het bijzonder Thea. Fijn dat je zo blij was dat we goed hadden schoongemaakt. Lekkere chocolaatjes mee en kleine week later de borg alweer terug. Bedankt Janno. Tot de volgende keer !

Jan en Jet Wezendonk

Juli / augustus 2020

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *