Peter & Ingrid (Den Hoorn)

Vanuit een kleine tent naar een camper…

In april (of was het maart) ontstond bij ons spontaan het idee om, in plaats van onze gebruikelijke vakanties met kleine tent in Portugal, het dit jaar eens over een andere boeg te gooien, en met hond en camper door Engeland te trekken. Na even op het internet gesnuffeld te hebben, viel ons oog op Oortgiese. Hier is het mogelijk een (zo goed als) nieuwe camper te huren, en toch de hond mee te nemen. Nog dezelfde middag liepen we met Janno tussen de campers, en legde hij ons geduldig uit hoe het was om met een camper op vakantie te gaan, en op welk een luxe we ons konden verheugen bij onze eerste vakantie met een camper.
Op 13 juni stond de camper fris gewassen en brandschoon voor ons klaar. We kregen, naast een goede kop koffie, een uitgebreide uitleg en een lekker flesje wijn om ons vertrek te vieren. Na deze instructie hadden we het gevoel dat de camper geen geheimen meer voor ons had. Janno drukte ons nog op het hart om, mochten we ergens toch niet uit komen, direct contact op te nemen, en gaf ons als extra nog een uitgebreide beschrijving van de apparatuur in de camper mee, om alles nog eens rustig na te lezen. De eerste kilometers, over de achterhoekse binnenwegen was misschien wat wennen, maar de camper, een vrijwel nieuwe “luxe semi-integraal” (een Bürstner fifty five), liet zich eenvoudig bedienen en was, ook voor het rijden, van alle gemakken voorzien. Onze hond vond al snel zijn favoriete plekje, tussen de voorstoelen, en zo togen we richting het westen van het land, waar we de camper inruimden. Bij de camper hoorde ook een complete uitrusting van pannen, borden, glazen, bestek en nog veel meer. Zelfs een snijplankje, nog nieuw in het plastic, al duurde het tot onze laatste vakantiedag (!) tot we dat ontdekte… en toen hadden we er al één van de Pound-Shop….
De reis met de camper was geweldig. De overtochten, of eigenlijk ondertochten, door de kanaaltunnel verliepen snel ( ½ uurtje) en probleemloos. De camper hadden we snel onder de knie, zelfs linksrijdend, en op smalle(re) weggetjes. Toen een klein defect aan de koelkast (wat dus zelfs in een nieuwe camper nog kan gebeuren) roet in ons vakantieplezier dreigde te gooien, regelde Janno en Joost vanuit Nederland een reparatieadres voor ons, inclusief overnachtingsplek!
We verbleven in Engeland op prachtige campings, waar we met onze tent nooit waren gekomen. In Engeland is er namelijk een type camping, waar geen algemene sanitaire voorzieningen zijn, en waar je dus alleen met een camper terecht kunt. Op een prachtig gemaaid gazon konden we genieten van de rust en het uitzicht, en dat voor een gemiddelde prijs van net iets meer dan 10 pond per nacht.
eigenraam-e1405930349781We moesten wel even wennen aan het vooraf boodschappen doen, maar met de fiets of lopend konden vergeten boodschappen vaak nog wel even in een stadje of dorpje op de kop getikt worden. Parkeren is in onze ervaring nog de grootste uitdaging, de 7 ½ meter lange camper is niet heel makkelijk kwijt te raken in een stadje, maar de Engelse Dubbeldekkers, fietsen, en een vriendelijke parkeerwacht brachten uitkomst. En we konden zelfs een keer, vanaf de camping in het onvergetelijke “Wookey Hole”, te voet, tussen achtereenvolgens koeien, schapen en paarden door, over het “Public Footpath” het prachtige stadje Wells bereiken.
Wij kunnen dan ook zeggen dat deze vakantie voor ons, mede door de goede service van Oortgiese, Janno en Joost, een mooie ervaring is. En zeker voor spoedige herhaling vatbaar. En of we dan weer naar Engeland gaan, Janno, of toch naar Portugal? Het zou zomaar kunnen….

Peter & Ingrid

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *