Joep & Yvon (Deventer)

Joep en Yvon

Na een drukke tijd op het thuisfront hebben we besloten om met de Silver Sun camper een Franse tour te maken. Gewapend met camping- en campergidsen, inclusief die van France Passion, zijn we op pad gegaan.

De eerste overnachting was bij een deelnemende boer van France Passion, in Picardië. Meteen een tip: Via France Passion stellen agrariërs, ook wijnboeren, 2 tot 5 plekken kosteloos beschikbaar voor campers die zelfvoorzienend zijn. Zie voor meer informatie http://www.france-passion.com of de bijbehorende gids die in Nederland te bestellen is.

Via de Route National zijn we verder afgezakt in meerdere stappen naar de Dordogne waar we in het pittoreske Beynac een paar dagen zijn blijven hangen. Hier hebben we de tweede voetbalwedstrijd van het WK ‘14 in de camper kunnen bekijken. Luxe! Met de eerste winst op zak zijn we verder getrokken naar de Cévennes. Als ervaren motorrijders draaien we onze hand niet om voor het bochtige werk in dit prachtige gebied.
Misleid door onze nieuwe (relatief goedkope) TomTom zijn we via de binnenlanden doorgetrokken naar de Ardèche. Hier zijn we terecht gekomen bij plekken die we 17 jaar eerder met de motor en 7 jaar eerder met een caravan hebben bezocht. Het is er steeds weer genieten. Vooral St Remèze en het Musée de la Lavende is bij ons favoriet. Maar als je herkend wordt op campings of het gevoel bekruipt van de serie ‘Het schaap met de vijf poten’ is het toch weer tijd om verder te gaan.

In twee slagen zijn we doorgetrokken naar de Jura waar we bij een wijnboer hebben gestaan. Helaas was op dat moment het weer omgeslagen en stonden we in de boomgaard goed af te spoelen. Jammer, want dit is echt een prachtig gebied. De volgende dag maar verder naar de Vogezen, op zoek naar een camping waar de Astra satelliet in het vizier is. s’ Avonds was immers Nederland-Mexico. De camping waar we belandden was echter voorzien van kersverse Nederlandse eigenaren, dus hebben we in het kasteeltje met meerderen gekeken. 2-1!

De laatste stop hebben we gemaakt aan de Moessel, net voorbij het toeristische Cochem, alwaar de camping ook geheel in WK-sferen was en in de campingkantine de Fransen met 2-0 de Nigerianen het nakijken gaven.

En zo hebben we onze voorgenomen ‘Tour de Vin’ laten verworden tot een rondje Frankrijk tegen de klok in, en zo’n slordige 4000 km op de kilometerteller van deze luxe camper gezet. We hebben er van genoten. We komen vast bij jullie terug!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *