Stan & Baukje; Buurmalsen

CAMPER PROBEREN? OP NAAR NOORWEGEN!!

Trollstiegen-is-spectaculair-e1413400536737Voor het eerst op weg met een camper. Op advies gekozen voor een kleine camper met toch alle voorzieningen aan boord: de Fiat Ducato 1300 LMC. Na een eerst wat onwennig vertrek over de landweggetjes rond Baak ging het richting Scandinavië al snel beter. Tuurlijk, meteen een grote broek aan. Onze kleine dappere camper hield zich geweldig en bood veel voordelen in kosten op de veerdiensten, makkelijk parkeren etc. Met de route die we hadden uitgekozen was het helemaal een voordeel. Pittige berghellingen en scherpe bochten waren geen enkel probleem. Beslecht werden onder andere het Hallingdal, het Hemsedal, het Sognedal, tussen Jottumheimen en de Jostedalsbreen door, het Ottadal en via het Geirangerfjord naar het spectaculaire Trollstigen of Trollstigveien. Tot slot nog even cultuursnuiven in Trondheim. Geweldig, wat een adembenemende tour in een te korte tijd.

 

Fraaie-plek-in-Sogndalenfjorden-e1413400596162Naast dat Noorwegen een fantastisch mooi land is, is het ook een geweldig camperland. Binnen een uur was er altijd wel een goede overnachtingsplek op een camping. Ook kun je kiezen om in de vrije natuur te kamperen. Met alle andere campergangers krijg je al snel het gevoel tot een hele nieuwe familie te behoren. Voor veel mensen was het niet de meeste zonnige zomer maar wij kunnen terugkijken op een warm en tot laat in de avond zonnig Noorwegen. Geen reden dus om daar niet naar toe te gaan. Met de enkele regenachtige dag was het ook wel weer gezellig in de camper. Geen lekkend tentdoek en geultjes graven maar hoog en droog zo je bed induiken.

Helaas hebben we op de laatste dag toch nog een kleine schade gereden. Stomme pech maar je gaat met een enorm schuldgevoel de telefoon pakken om Janno het slechte nieuws te brengen. Wat is het dan prettig als je merkt dat het voor hem het belangrijkste is dat het gelukkig geen groot ongeluk is geweest en dat je verder een fijne vakantie hebt gehad. Neem er maar een borrel op zei hij en dan zien we morgen wel verder met de schade.

Sowieso hebben wij alle complimenten voor de service van de Oortgiese camperverhuur. Van de rustige uitgebreide uitleg, het flesje wijn voor op de eerste avond tot het doosje bonbons als dank bij het terugbrengen van de camper (zelfs als je schade hebt gereden), absoluut top. Kortom, wij kijken met heel veel plezier terug op onze vakantie en zullen zeker vaker kiezen voor een campervakantie en wellicht weer met een camper van Oortgiese!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *