Ton en Loes; Groenlo

Voorjaar 2019 staat nou niet bepaald als schitterend in de boeken, althans niet zo zonnig, warm en droog als 2018. Maar wat is het juist dan heerlijk om te kunnen ervaren hoe vrij en ongebonden een campervakantie is.


En zeker als je 6 weken lang zo’n comfortabele en pico bello verzorgde type 5 van Oortgiese onder je zitvlak hebt. Na een paar stops op vaak prachtige camperplekken, een idyllisch wijngoed of een luxe camping, strijken we via het Rhônedal neer op het enige plekje waar Metéo France nog enigszins bestendig zonnig weer belooft: de driehoek Nîmes-Narbonne-Camarque.


Maar nomaden als we zijn, na een kleine week krijgen we de kriebels; een camper is tenslotte niet om te staan maar om te toeren. Eerst naar de camperplaats in Narbonne, maar die blijkt opgeheven in verband met uitbreiding van het sportcomplex. Dan naar een parkeerplaats bij een restaurant in Fitou, maar die kan ons niet bekoren. Dus rijden we Spanje binnen, ook al omdat het weer in de rest van Frankrijk veel regen en wind in petto heeft.

Wat een genot dat we met zo’n camper kunnen gaan en staan waar we willen! We zwerven tot in de buurt van Valencia en gaan weer terug als ook in Frankrijk de zon zich weer aandient.


Dit was de derde keer dat we van een camper en de service van Oortgiese mochten genieten. Bij terugkomst wisten we het zeker: er komt nog een vierde keer. Weer anderhalve maand. En natuurlijk weer bij Oortgiese. Janno heeft de boeking inmiddels binnen.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *