Cees en Annemarie

Vakantie in coronatijd

Vakantie betekende voor ons altijd: naar het buitenland. Even weg uit de normale omgeving, een andere cultuur en ‘voorspelbaar’, liefst zonnig weer. Maar al twee jaar op rij was het land in de ban van corona en dus ook dit jaar besloten we om in Nederland te blijven. Vorig jaar hadden we ons in een sneltreinvaart door Nederland bewogen, op zoek naar alle bezienswaardigheden die ons land rijk is, dit jaar wilden we het rustiger aan doen. We boekten een camper bij Oortgiese Campers in Baak en eind mei was het zover: we konden de camper ophalen en thuis op ons gemak inrichten met alles wat we nodig dachten te hebben voor drie weken vakantie: zomerkleding, maar ook regenkleding, slippers maar ook dichte schoenen, zonnebrand maar ook een paraplu. Boeken en spelletjes, een barbecue, een windscherm, de elektrische scooter. Kortom: volledig voorbereid voor een vakantie, ongeacht het weer dat ons ten deel zou vallen.

Vanaf dag één van de ‘reis’ door Nederland was de zon onze metgezel! Na een voorjaar dat geteisterd werd door regen, wind en lage temperaturen, begon voor ons de zomer; de temperatuur ging langzaamaan omhoog, de zon liet zich drie weken lang van haar beste kant zien en de natuur in Nederland kwam tot bloei! Wat is ons eigen land mooi! De autosnelwegen lieten we links liggen, we hadden immers vakantie, en we zochten vooral de kleinere campingplaatsen op bij de boer, liefst bij het water. Overal bleven we een dag of drie en dan trokken we weer verder. Heerlijk om ergens aan te komen, de stoelen en tafel neer te zetten, luifel uit de draaien en vervolgens met een kop koffie of thee of een lekker glas wijn te genieten van de rust en de ruimte!

Zo zijn we van Gelderland naar Limburg, naar de Betuwe, naar Noord Holland en tot slot naar het Geuldal in Limburg getrokken. En overal was de gastvrijheid groot, de cultuur toch iedere keer een beetje anders, en de natuur schitterend. De fietspaden zijn in heel Nederland uniek, lang leve de fietsknooppunten waardoor je prachtige fiets- of scootertochten kunt maken. En de dorpen en steden in Nederland zijn het bezoeken meer dan waard!

De weken vlogen voorbij en na drie weken hebben we, een beetje weemoedig, de camper weer ingeleverd. En de weergoden huilden mee: een dag na onze vakantie nam de bewolking toe, ging het spetteren en uiteindelijk stortregenen en zakte de temperatuur aanzienlijk. Wij hebben geluk gehad met het weer, dat zeker, maar ook al regent het: Nederland is en blijft een prachtig landje waar je een heerlijke vakantie door kunt brengen, ongeacht het weer. En volgend jaar? We huren zeker weer een camper bij Oortgiese! Of het Nederland wordt weten we nog niet, er is zeker nog heel veel moois te ontdekken in eigen land, maar Noorwegen of Zweden staat ook op ons verlanglijstje…

Cees en Annemarie Paalvast

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *