Familie Buijserd; Hoofddorp

Noorwegen en Zweden 2019

Na maanden voorpret voor onze volgende camperreis vertrekken we op vrijdag 28 juni dan echt. 3 weken lang zullen we met onze kids van 4 en 7 door Zweden en Noorwegen reizen. We hebben een globale routeplanning gemaakt waarbij de Lofoten in het hoge noorden van Noorwegen onze verste bestemming zijn.

En hoe fijn is het om weer met de camper onderweg te zijn. Voorzien van alle gemakken en helemaal nieuw. Dankzij de goede service mochten we de camper ook al een dag eerder ophalen waardoor we direct kunnen vertrekken als de kids uit school zijn, super fijn!  Deze reis willen we zoveel mogelijk doorbrengen met wildkamperen en dus zoeken we via de app Park4Night naar mooie locaties, aan het water of middenin het bos. We zijn nog niet eerder in Scandinavië geweest en willen Noorwegen graag zien omdat we in Amerika de nationale parken zo mooi vinden. Zweden is een prachtig land en met lange lege wegen door uitgestrekte bossen krijgen we ook al snel een deja vu met Amerika. Alleen nu met rendieren op de weg. We hebben onze BBQ en vuurring meegenomen en genieten in de avond vaak van het vuurtje en onze kids van de marshmallows. Een camper geeft je echt de ultieme vrijheid, omdat je alles bij je hebt en toch even helemaal weg bent van alle drukte.

In 5 dagen zijn we op de Lofoten waar we genieten van de middernachtzon, walvissen spotten tijdens een boottocht en bovenal ons verwonderen over de prachtige omgeving. Kleine vissersdorpjes, azuurblauw water, watervallen, bergtoppen en prachtige bruggen tussen de eilanden. Het is echt het verre rijden naar het noorden waard.  Andenes is 3000 km van ons huis, maar dit hadden we voor geen goud willen missen! De kids vermaken zich tijdens het reizen aan hun tafel met kleurboeken, Donald Ducks en spelletjes en uiteraard proberen we de rijdagen zoveel mogelijk pauzes in te lassen. Er moet tenslotte ook gevoetbald worden, of steentjes worden gezocht.  Ze hebben hun junior ranger pakjes uit Yellowstone meegenomen en lopen met vergrootglas op zak te speuren naar van alles.

Vanuit de Lofoten gaat onze reis verder naar de fjorden en vermaken we ons 1,5 week volop. We rijden de befaamde trollenroute op de 63 en genieten van het uitzicht bovenop bij de waterval Stigfossen. Noorse kaneelbroodjes doen het ook goed deze vakantie en ijsjes zijn niet aan te slepen. Een camping bij Trollvegen is voor de kids helemaal super, met speeltuin en kinderboerderijtje. We zwemmen in riviertjes, wandelen naar een gletsjer in Jostedal Nationaal Park en zien grote cruiseschepen in de Geirangerfjord.

De camper maakt flink kilometers deze reis en neemt ons mee over hoge bergpassen, smalle weggetjes en prachtige vergezichten. Zodra we een mooie plek hebben gevonden wordt de camper geparkeerd, de stoeltjes uitgepakt en zijn we thuis. De buit met schelpjes, steentjes en stokjes groeit elke dag maar gelukkig hebben we een groot ruim achterin.

Met weemoed reizen we langzaam terug richting Nederland en sluiten we af in Denemarken met 2 dagen Legoland. Een klein verschil met de 2,5 week ervoor. Maar voor de kids na 7000 km ook heel fijn! Na 3 weken wordt de camper weer opgeleverd met ruim 7500 km op de teller erbij en is ie toe aan een flinke wasbeurt aan de buitenkant ?. We hebben een fantastische reis gemaakt mede dankzij de goede service en klantvriendelijkheid van Oortgiese!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *