familie van Roosmalen; Waalwijk

Na jaren op een zeilboot onze vakanties te hebben doorgebracht, dachten we; “we gooien het roer eens om!”. Alleen was het even zoeken op welke weg we dan in wilden slaan. Het idee kwam van onze zoon om met een camper op vakantie gegaan, omdat wij graag meerdere plaatsen aandoen en niet lang op een plek willen blijven, eigenlijk een soort boot op wielen…

Om het huren van een via Oortgiese camperverhuur te doen was zo beslist. Een prachtige ruime camper met twee grote eenpersoonsbedden voor onze zonen van 17 en 20 jaar oud en een groot tweepersoonsbed voorin…plus airco (erg belangrijk).

Toen we de camper op gingen halen stond er 7000 km op de teller, zo goed als nieuw dus. Top geholpen door Janno! Hij vroeg naar onze plannen…Frankrijk, Spanje, Portugal was de planning. Hij maakte ook de vergelijking met een boot, alleen gaf een camper meer vrijheid volgens Janno.

Dag daarna zijn we op pad gegaan. Wat een uitzicht als je voorin de camper zit…geweldig! Eerste camping was in Frankrijk aan de kust. Wat een gemak…naar de plaats rijden, camper waterpas, zonnescherm eruit, stroom erin, stoelen en tafel naar buiten en met z’n allen een biertje doen op de eerste rit en het begin van de vakantie…zo volgde meerdere ritten, campings (in Frankrijk, Spanje en Portugal) en biertjes. We hebben genoten!

Het was wel even billen knijpen toen we in Portugal de keuze hadden gemaakt om langs vrienden te gaan die in een B&B vlakbij Coimbra zaten. Eeen prachtige weg door de bergen, met de ene bocht nog scherper dan de ander en opwegen die we in Nederland eigenlijk een fietspad noemen. Met zweet in je handen een bocht nemen en hopen dat je geen tegenligger hebt, want wat dan…? We hebben het gered! Van de eigenaar van de B&B hoorde we dat wanneer we een tegenligger tegen zouden komen, het recht van de sterkste geldt. Dus als we een auto tegen komen moet diegene in z’n achteruit. Dit gaf ons iets meer rust voor de weg naar beneden, welke we glansrijk hebben doorstaan.

In Noord Portugal maakte we de beslissing om niet naar Noord Spanje te gaan, omdat het weer daar slecht was, maar om de doorsteek naar de Middelandse zee te maken. Dat was de vrijheid waar Janno het over had! Zo’n keuze kun je met een boot niet maken, simpelweg omdat de afstand niet te overbruggen is.
De kids vonden het een topbesluit…na hoge golven, bodyboarden, bbqen en biertjes op de camping konden ze nu samen op stap in Blanes. Wat een wereldschok was dat voor ons…Bakker Bert, frikandellen en satesaus, we waande ons in Nederland 2.0…3 dagen was dan ook lang zat voor ons (niet voor de kids). Toen via Middelandse zee kust, Ardeche en Dijon (met camping aan stadsmeer) terug naar Nederland.

Het was een top vakantie! Prachtige camper, heerlijke bedden, mooie routes en campings en super om dit zo met onze puberzonen te kunnen doen.
Oortgiese camperverhuur…superbedankt voor alles!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *