Familie Sevat; apeldoorn

Met een Oortgiese camper op jacht naar een Fjallraven Kånken

Vorig jaar waren we voor de derde keer onderweg met een Oortgiese camper, dit keer in Noorwegen toen het oog van onze jongste dochter viel op een Fjallraven Kånken. Voor de niet kenners een (eigenlijk veel te duur) rugzakje. We kwamen ‘m tegen in Flåm:Twijfel,twijfel, “toch wel duur….”

Tweede keer kwamen we ‘m tegen in Geiranger:Twijfel,twijfel, “toch eigenlijk niet een mooie kleur”

Zo kwamen we vorig jaar thuis zonder rugzak en een dochter met twijfel:”Had ik ‘m toch moeten kopen?”. “Koop ‘m dan hier”, zeiden wij. “Nee das toch niet leuk”, was het antwoord, “dat merk komt uit Scandinavië, toch veel leuker om het daar te kopen”.

Dus wat doe je na thuiskomst, dan boek je gelijk in september weer een camper voor zomer 2020. Zweden(het thuisland van Fjallraven) here we come!

Maar goed, dat werd door Corona even anders, geen Zweden maar gelukkig ging Noorwegen 15 juli voor ons open. Vrijdagavond vertrokken. Overnacht in Flensburg bij shopping centre Citti Park,

toen, zonder voet te zetten op Zweedse bodem, door Zweden naar Noorwegen. Dankzij veel uitpluis werk op Noorse sites wisten we dat we op deze manier de grens over mochten. De jacht op de rugzak kon weer beginnen.

Via Hamar en Lillehammer naar het noorden gereden. Bij Kristiansund de Atlantic Road richting Andalsnes. Net voor de Trollstigen overnacht en de volgende dag de Trollstigen over naar Geiranger, prachtige route en ondertussen een enthousiaste dochter, want in Geiranger hadden ze De Rugzak. In Geiranger twee dagen gebleven op zoek naar de rugzak, helaas de allerkleinste was er niet meer, de iets grotere wel in alle kleuren van de regenboog.

Door gereden via het tweede deel van de Trollstigen, met veel sneeuw op de bergen, naar Flåm. Ook hier niet de kleine rugzak. Inmiddels de hoop een beetje opgevend, wie weet was ‘ie wel uit de collectie en hè, bol.com heeft m ook, door het prachtige Noorse landschap naar Voss, daar door het wintersport plaatsje lopend kwamen we ‘m tegen, een donkergroene Fjallraven Kånken, oké, duurder dan bij Bol, maar hè, wel uit Noorwegen!

Toen, nog relaxter dan we al waren, konden we verder. Via Stavanger, Mandal, Evje naar Kristiansand om daar met de Fjordcat over te steken. Via Denemarken naar Flensburg, daar weer geparkeerd bij Citti Park. Het shopping centre was, in tegenstelling tot de heenreis, nu wel open en dochter en vader besloten daar bij de bakker een lekker broodje te halen als lunch.

Terug komend bij de camper met als lunch drie lekkere broodjes en de opmerking:”En hoeveel Fjallraven Kånkens in welke kleur had je willen hebben….?” Bleek de Intersport daar vol te hangen met dat fel begeerde, veel te kleine, veel te dure rugzakje. Rij je heel Noorwegen voor door….maar ach, het blijft toch je kind hè?.

Voor zomer 2021 staat de camper reservering al weer, Zweden here we come (hopen we) op jacht naar….rust, ruimte, prachtige landschappen en de kerstman in Rovaniemie(Finland). We zijn er klaar voor!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *