Familie Visser; Arnhem

Roadtrip Frankrijk, Spanje en Andorra 2020!

Wat was dit een mooi avontuur, 3 weken lang touren met een camper door Frankrijk, Spanje en Andorra. Staan en gaan waar je wilt, heerlijk relaxen en genieten van quality time met je gezin. Dat is toch het mooiste wat er is.

Een vakantie om nooit te vergeten!

We begonnen ons reis op vrijdag 31 juli, Het was zo ver! We mochten ons ´huis’ ophalen voor de aankomende 3 weken bij het camperbedrijf Oortgiese, een fantastisch familiebedrijf!

Aangekomen bij het bedrijf, werden we ontvangen door Thea. Ze herkende ons nog van 2 jaar geleden, moet je na gaan wat voor een persoonlijk contact je hebt met het bedrijf en niet wordt behandeld als een nummer.

We kregen een goede uitleg over hoe het allemaal werkt, hoe je moet bijvullen, legen, je kent het.

Thuis aangekomen met de Camper, de camper ingepakt en alles gereed gemaakt zodat we de nacht van Vrijdag op Zaterdag konden vertrekken. We keken er zolang naar uit, en nu was het eindelijk zover!

s’ Nachts rond een uur of 3 weggereden naar Frankrijk, net onder Parijs zouden we ons eerste nachtje verblijven. Hier aangekomen rond 2 uur in de middag, en toen begon onze vakantie echt! Gewoon niks hoeven, eten wanneer je dat wilt en veel tijd doorbrengen met je gezin.

Echt gek om te bedenken dat je eerst over de snelwegen in Nederland, België en Frankrijk rijd met alleen maar bomen en gras langs de weg. En 3 dagen later door de Woestijn van Spanje!

Nu zul je vast wel denken, Woestijn in Spanje? Ja, het is echt.

Wat was dat mooi! 

De volgende dagen hebben we wandeltochten gemaakt in de bergen, gelopen tussen fantastische kloven, geweldige uitzichten gehad, tussendoor afgekoeld in het zwembad op de verschillende camping, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we echt genoten met elkaar, van elk moment dat we hebben meegemaakt.

Op de 9de dag vervolgden we onze reis naar Andorra, een mini landje met een geweldige natuur maar zoveel mensen! Tip: doe nooit boodschappen in de grote supermarkten van Andorra, we hebben er eerst een half uur over gedaan om te parkeren en daarna waren we nog 2 uur binnen om alles te vinden wat we nodig hadden! Andorra is een btw-vrij land, dus opzich de moeite waard want alles was wel een stukje goedkoper dan in Nederland.

Volgende dag naar een prachtig uitzichtpunt geweest over het dal waar Andorra in ligt.

9 augustus, we lieten het bergachtige Spanje en Andorra alweer achter ons, Mama was jarig, en vervolgden onze reis weer terug naar iets vlakkere Frankrijk maar wel met een prachtige kustlijn. 

We hebben verschillende havenstadjes bezocht, ons daarbij natuurlijk aan de maatregelen gehouden, een wandeling gemaakt langs de prachtige calanques, en hier en daar geshopt waar dat natuurlijk kon.

De volgende dagen eerst heerlijk relaxed op de camping om vervolgens inspanning te leveren:) We gingen namelijk Kanoën in Gorges du Verdon en op het meer Lac de Sainte Croix. Wat is het daar mooi! 

En zijn we een paar dagen later gaan klimmen bij het meer van Annecy. Wat hebben we gelachen en een lol gehad met z’n vieren, een prachtig uitzicht gehad over het meer, en vooral genoten!

En toen was het alweer bijna voorbij, na heerlijk gewinkeld te hebben in Annecy zelf, afgekoeld in het zwembad, waren we aanbeland op de laatste camping. 

19 augustus, de vakantie zit er dan echt op, we reden terug naar huis! 

Thuis aangekomen de camper weer helemaal uitgepakt en schoongemaakt, zodat we hem de volgende dag weer netjes konden inleveren.

Terug bij de plek waar het 3 weken geleden allemaal begon, Baak, nog even nagepraat met Jarno en daarna afscheid genomen van ons ´huis´. 

Wat een geweldige dagen hebben wij meegemaakt met elkaar, zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je het uitgebreide verslag lezen van onze vakantie, waarin ik elke dag heb bijgehouden waar we zijn en wat we gedaan hebben met bijgevoegde foto’s? Klik dan vooral op de link die is bijgevoegd!

https://www.polarsteps.com/AmyVisser3/3592170-roadtrip-frankrijk-spanje-andorra?s=79830b04-745a-485e-9ce5-a34148a219cd

Met vriendelijke Groetjes,

Familie Visser

PS: Tot hopelijk over 2 jaar, we zullen zien waar dan de reis naar toe gaat! Noorwegen en zweden staan nog hoog op ons lijstje, dus wie weet.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *