familie Tol; Volendam

Met een camper op vakantie. Een lang gekoesterde droom van manlief. Normaal gaan we altijd twee weken naar de camping en dan het liefst naar Italië en ook al zo’n vijf jaar naar dezelfde camping. Dus of dat met zo’n camper nou voor ons weggelegd is…
Na hier en daar informeren kwamen we terecht bij camperverhuur Oortgiese. Na een annulering hadden wij het geluk dat er nog 1 camper beschikbaar was. Alsof het zo moest zijn.
Nadat de camper gereserveerd was zijn we gelijk begonnen met het plannen van de reis. Waar willen we graag naar toe. Wat willen we graag zien. Hoe maken we het een geweldige vakantie voor ons en onze kids van 7 en 4 jaar. De voorpret was begonnen.
Het was al snel duidelijk dat we wilden genieten van de ‘vrijheid’ die een camper je geeft en dus verschillende plekken wilden aandoen en dat in de landen Oostenrijk en Italië. We zijn begonnen in Oostenrijk en zijn vandaaruit naar Italië gereden. We zijn langs de bloemen Riviera gereden, hebben cinque Terre bezocht en zijn naar Sorrento geweest waar we hebben genoten langs de amalfi kust en de Vesuvius hebben beklommen. Daarna zijn we ook nog de kant op geweest van Venetië. Vervolgens hebben wij weer de koers naar huis ingezet met nog tussenstops in het prachtige Oostenrijk en Duitsland.
Ik kan zeker zeggen dat dit een van mijn mooiste vakanties ooit is geweest. Je voelt je zo vrij met zo’n camper. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je niet even snel met de camper ‘s avonds naar een plekje kunt rijden om even een restaurantje aan te doen. Maar je staat er anders in. Wij hadden de fietsen mee, zijn met het openbaar vervoer op pad geweest en hebben genoten van het flexibele vakantiegevoel.
Dit heeft tot gevolg gehad dat wij volgend jaar weer een camper gaan huren bij oortgiese camperverhuur, waar ze goede service verlenen en waar je nieuwe campers mee krijgt.
Op naar het verkennen van Frankrijk

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *