Fer en Fokje; Herwen

Overleg in mei 2018 op een avond, Fokje wil met de camper. Ik heb bedenkingen. Wij hebben maar 2 weken. Vorig jaar kregen we bij Joost en Janno voor 3 weken een bijna gloednieuwe camper mee,  maar de automatische versnellingsbak liet ons in onze laatste week in Italië in de steek, 5000 km op de teller. Was even slikken, maar alles prima geregeld door de mannen, met een Audi A6 uiteindelijk terug naar huis met een optie op nog een weekje camperen in het najaar, wat wij overigens niet meer gedaan hebben. Mailtje naar Janno, ken je ons nog? “Ik zou jullie vergeten, na dat gedoe in Italië vorig jaar?” Hij had nog een camper de laatste 2 weken van juni, een alkoof, niet helemaal jullie ding, zei hij nog.
Het was allemaal op een avond geregeld, geweldig.
Wij hebben er weer flink op los gecamperd in Frankrijk, Van Compiègne naar Auxerre, van het Château van Guédelon (een echte aanrader, van onze kleinzoon), naar Beaune. Wij maakten een fietstocht door de Bourgondische wijnvelden, wij hebben gekronkeld door de Ardèche, op een schitterende camping gestaan (La Roubine), vlakbij de Pont d’Arc. Op die camping een elektrische Zoë gehuurd (29 euri, halve dag, geen brandstofverbruik!) om de Ardèche verder te verkennen en wij hebben gedanst sur le pont d’Avignon.
In de Vaucluse uitzicht gehad op de Mont Ventoux, de okerrotsen van Roussillon bezocht, en op de terugweg aan het Lac Le Bourget gestaan (en gevaren!) in Aix-les-Bains, waar het toerisme nog in opkomst is. Door Zwitserland naar Colmar in de Vogezen, schilderachtig met een klein Venetië in zich. Zoveel gezien, gedaan, gelopen en gefietst en 2800 km gereden in 2 weken, zodat wij onze laatste geplande etappe(Koblenz) hebben overgeslagen. Geen malheur met de camper, de alkoof op en af via het trapje was wel eens een beetje link na een bourgondische avond. En met de Ipad op Google als leidraad word je soms letterlijk het bos in- of een klein paadje opgestuurd als alternatieve route, waarbij de Fransen in het desbetreffende gehuchtje met open mond de grote camper voor aliens hielden. Oortgiese campers komen overal!
Volgend jaar gaan we weer met de camper, Fokje!Fer Unck
Herwen
door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *