Hans&Tinneke; Egmond aan Zee

Eindelijk is het er van gekomen. Na veel getwijfel over het wel of niet aanschaffen van een eigen camper hebben we besloten om er eerst eens een te huren. Omdat er bij Oortgiese niet moeilijk gedaan wordt over het meenemen van je trouwe viervoeter, viel onze keus op dit bedrijf.
We konden de camper al een dag eerder komen ophalen en dat was voor ons de eerste grote verassing.
De tweede verassing was dat we een gloednieuwe camper meekregen. Er stond 54 km op de teller.
Na een vriendelijk welkom en duidelijke uitleg plus het adres van een plaatselijke boerencamping, vertrokken we richting camping, waar we de camper met spullen die we van thuis in kratjes hadden meegenomen op ons gemak zouden gaan inrichten.
De volgende ochtend zouden we dan op vertrekken richting Denemarken.

Na de eerste nog enigszins onwennige kilometer met het rumoer en vooral veel glasgerinkel in de kastjes, sloeg de schrik ons om het hart. Een wijnglas had de geest al gegeven (leermomentje) maar nog veel dommer, we hadden onze paspoorten en reispapieren van onze hond, thuis laten liggen! Potverdikkeme!
De eerste kilometers leiden ons dus niet naar Denemarken, maar weer naar huis naar Egmond aan Zee! Het was in de spits meteen een goede oefening in camper rijden. Elk nadeel heb zijn voordeel zou Cruyff zeggen!

De volgende morgen vertrokken we dan toch echt, opnieuw uitgezwaaid door onze buurtjes, richting Denemarken.
We hebben een heel leuke en leerzame camper-vakantie gehad. Het rijden met deze camper was een feest vergeleken bij het rijden met de caravan achter de auto, waarbij we ons de laatste jaren steeds minder op ons gemak voelde.
Het drukke vrachtverkeer werd moeiteloos gepasseerd. Ook het verbruik van de camper viel ons erg mee! 1 op 16.8.
Onze Labradoodle Spike, moest zich ondanks dat hij tijdens het rijden keurig op zijn kleed onder de tafel bleef liggen regelmatig aan de kleine leefruimte aanpassen. Als wij van bestuurdersplaats naar het aanrecht of naar het toilet wilde manoeuvreren gebeurde het nog wel eens dat hij door een van ons op zijn poot of staart werd gestapt…we zijn ook de jongste en lenigste niet meer…
Maar onze labradoodle leerde snel, want na een paar dagen wist hij precies in te schatten waneer hij op moest staan en kon hij perfect achteruit lopen om plaats voor zijn baasjes te maken!
Kortom,we hebben het ondanks het minder mooie weer, prima naar ons zin gehad en kunnen terug kijken op een leuke voorjaarsvakantie. We hadden er graag nog een weekje aan vast willen plakken!

Tja, we twijfelen nog steeds of we zelf een camper zullen aanschaffen, maar dat we anders zeker nog een keer gaan huren bij Oortgiese en dan een camper met een iets grotere leefruimte vanwege onze hond,dat staat voor ons zo vast ” als een vakantiehuis op vier wielen”!
Bedankt mensen van Oortgiese voor de prettige benadering en service!
tot ziens!
Hans en Tineke Hoekman.

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *