Rob en Joke Jense; Ruurlo

Onze campervakantie (27-4-2018 / 11-5-2018)

Op Koningsdag hebben we een gloednieuwe camper bij Oortgiese opgehaald. Prima ontvangst, goede uitleg, flesje wijn voor onderweg, HULDE!!.
Iedereen uit onze straat kwam kijken wat we nu weer hadden bedacht. Ze vonden ons allemaal erg dapper. Ik denk dat ze eigenlijk een beetje jaloers waren.

Op zaterdag vertrokken richting Duitsland. Via binnendoor wegen kwamen we eind van de middag aan in Imgenbroich bij Monschau, camping Zum Jone Bur. Eenvoudig, maar prettig.
De volgende dag (koud en af en toe regen) lopen naar Monschau, wat met al die hellingen geen sinecure was. Maar we hebben het gehaald! Gelukkig zit er een goede kachel in de camper, want die hadden we wel nodig. ‘s Nachts zware onweersbuien met hagel en veel regen.

Maandag vertrokken, na een innige confrontatie met een overstekend tuinhekje. Gelukkig geen (grote) schade. Bovendien stormde het erg hard, zodat de bergingdeur uit je handen sloeg. Maar ook dit liep redelijk goed af.
Aangezien alle goede, maar ook ellendige, dingen gebeuren in drieën, werden we onderweg op een bergweggetje nog geconfronteerd met iemand met haast. Hij haalde ons in, maar er kwam een tegenligger aan. Het ging gelukkig net goed, maar ons hart zat in onze keel. Die dag ook nog veel regen gehad, dus echt leuk was het niet. Mooi echter dat er HDC op de camper zit, want met al die bergweggetjes was dat erg welkom.

We eindigden die dag in Bürder in het Mittelrhein-gebied. Prachtige omgeving, camping Zum stillen Winkel om van te watertanden, de zon scheen, dus onze vakantie kon niet meer stuk. We zijn dan ook 3 nachten hier gebleven. Gefietst en gewandeld, prachtig! En ‘s nachts vorst gehad, maar weer kwam de onvolprezen kachel als geroepen.

Op 4 mei vertrokken naar Meschede (weer alleen maar smalle weggetjes; leuk rijden, hoor), camping Hennesee. Grote camping, maar prima voorzieningen en een erg lekker Grieks restaurant.
Ook in dit gebied 2 dagen gefietst. Het was inmiddels lekker warm geworden, dus de korte broeken en T-shirts kwamen uit de kast.

‘s Maandags weer vertrokken, nu richting Wettringen bij Enschede. Onze zoon zou ons vanuit Lochem komen bezoeken, dus dit was wat dichterbij. Helaas was hier de camping vol vanwege het komende Hemelvaartsweekend. Na enig zoeken in de ACSI-gids (die ook in de camper lag, naast alle andere mogelijke informatie en naslagwerken) vonden we een camping in Lattrop bij Denekamp. Heerlijk rustig, ook mooie omgeving, en er mocht een tentje naast de camper staan.
Dinsdags weer heerlijk gefietst, o.a. naar Landgoed Singraven met een prachtig arboretum, en woensdag kwam onze zoon met vriendin (voor de verjaardag van zijn moeder). Mooie wandeling gemaakt in het vennengebied en ‘s avonds heerlijk gegeten in Bistro De Zoeke in Noord-Deurningen.

Hemelvaartsdag opgebroken en weer naar huis. Onze zoon en vriendin kwamen ook naar ons huis toe en hebben geholpen met het opruimen en schoonmaken van de camper. Dat was erg welkom, want al met al was het wel vermoeiend geweest.
Vrijdagochtend nog even bijtanken en de camper wegbrengen. En dan krijg je ook nog een cadeautje!

De camper is prima bevallen en we doen het zeker nog eens over, weer via Oortgiese, want ook dat is prima bevallen.

dit is echt vakantie vieren!

door Janno Maljers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *